Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 26th, 2022 | by fileto

0

Έφυγε από την ζωή ο καθηγητής Στέφανος Παύλου

Έφυγε από την ζωή ο δικηγόρος και καθηγητής του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Στέφανος Παύλου σε ηλικία 60 ετών.

Την είδηση της απώλειάς του έκανε γνωστή η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων που σε σχετική ανάρτηση ανέφερε «Μόλις πληροφορηθήκαμε με συντριβή, τον απρόσμενο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου, καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλους της Επιστημονικής επιτροπής της Ενωσης Στέφανου Παύλου. Να είναι ελαφρύ το χώμα Στέφανε».

Ο Στέφανος Παύλου γεννήθηκε στην Καρδίτσα ενώ αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Ποινικές Επιστήμες. Από το 1986 ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ υπηρετούσε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1989 έως και σήμερα.

Έχοντας πλούσιο συγγραφικό έργο, διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μέχρι από το 2007 μέχρι και τον Ιούνιο του 2009, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Νόμου για την Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (2010), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα [Επιτροπή Μανωλεδάκη] (2010 – 2012), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας [Επιτροπή Μαργαρίτη] (2013 – 2014), μέλος της Επιτροπής Κωδικοποίησης του Σχεδίου ΠΚ Επιτροπή Μαρκή, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα (Επιτροπή Αργυρόπουλου, 2015 – 2019), ) που ολοκλήρωσε το έργο της και κατέληξε στην θέσπιση του Νέου ΠΚ (ν. 4619/2019) καθώς και της Αναθεωρητικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΠΚ (ν. 4637/2019), ενώ υπό την ιδιότητα του Καθηγητή Νομικής διετέλεσε και μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και Μισθοδικείου την περίοδο 2017 – 2018.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑