Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2024 | by fileto

0

Ήρθε στην Ελλάδα η FlixBus η «Ryanair των δρόμων»…

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με το όνομα «Ryanair των δρόμων», η χαμηλού κόστους γερμανική εταιρεία λεωφορείων FlixBus άφησε σημαντικό σημάδι στα ευρωπαϊκά ταξίδια το 2023.

Μεταφέροντας σχεδόν 81 εκατομμύρια επιβάτες σε περισσότερους από 5.600 προορισμούς, το FlixBus ανακοίνωσε μια χρονιά επιτυχίας άνευ προηγουμένου .

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά 30%, ξεπερνώντας το ορόσημο των 2 δισ. ευρώ, στερεοποιώντας τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στον ταξιδιωτικό τομέα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η αύξηση έρχεται μετά από μόλις 11 χρόνια ύπαρξης, κατά τη διάρκεια των οποίων η νέα εταιρεία χρειάστηκε να πλοηγηθεί δύο δύσκολα χρόνια που επηρεάστηκαν από την κρίση του Covid-19.

Αν και αναγνωρίζεται κυρίως για τα πράσινα πούλμαν του που διασχίζουν βελγικούς αυτοκινητόδρομους, το FlixBus επεκτείνει την εμβέλειά του με εγχειρήματα όπως το FlixTrain στη Γερμανία και τη Σουηδία, παράλληλα με τις θυγατρικές στη Βόρεια Αμερική (Greyhound) και την Τουρκία (Kamil Koç).

Η φόρμουλα επιτυχίας του FlixBus αντικατοπτρίζει αυτή των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομική προσιτότητα για να γεμίσει τα λεωφορεία της.

Προσφέροντας ναύλους έως και 8 ευρώ για διαδρομές όπως οι Βρυξέλλες προς το Άμστερνταμ, το FlixBus αποτελεί μια ελκυστική επιλογή, ειδικά με τα σημεία αποβίβασης στο κέντρο της πόλης και τις αξιοπρεπείς ανέσεις του, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi.

Παρά τους μεγαλύτερους χρόνους ταξιδιού σε σύγκριση με τα αεροπλάνα ή τα τρένα υψηλής ταχύτητας, η άνεση και η προσβασιμότητα του FlixBus το καθιστούν μια προτιμώμενη επιλογή, ιδιαίτερα μεταξύ φοιτητών και ταξιδιωτών που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό.

Ήρθε και οργανώνεται στην Ελλάδα των ΚΤΕΛ

Η εταιρεία έχει επίσης κεφαλαιοποιήσει τις πρόσφατες απεργίες των σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη, προσελκύοντας πελάτες που αναζητούν ταξιδιωτικές λύσεις την τελευταία στιγμή.

Τα τελευταία 11 χρόνια, το FlixBus έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο σε όλη την ήπειρο, κερδίζοντας το παρατσούκλι του ως «Ryanair των δρόμων».

Το 2023, η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στη Φινλανδία και την Ελλάδα, επεκτείνοντας περαιτέρω την εμβέλειά της σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη.

Πηγαίνοντας πέρα ​​από την Ευρώπη, το FlixBus ξεκινά ένα παγκόσμιο ταξίδι επέκτασης. Μετά από επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Βραζιλία, η εταιρεία εισήγαγε πρόσφατα τις υπηρεσίες της στη Χιλή, με εξαιρετικά ποσοστά χρήσης και ακρίβεια που συγκρίνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επεκτείνοντας περαιτέρω τους ορίζοντές του, το FlixBus ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ινδία στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, αξιοποιώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά λεωφορείων στον κόσμο με 200 καθημερινές συνδέσεις σε 46 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων βασικών προορισμών όπως το Δελχί, το Lucknow, το Jodhpur και το Varanasi, με σχέδια για επιπλέον δρομολογίων στον αγωγό, ιδιαίτερα στη νότια Ινδία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑