Αθλητικά

Published on February 10th, 2022 | by fileto

0

Συγκίνηση στην Καβάλα για τον Άλκη!

Μήνυμα κατά της γηπεδικής βίας και της εκτός ελέγχου αντιπαλότητας, έδωσαν σήμερα η Καβάλα και η Δράμα.

Την Πέμτη στις 3 μετά το μεσημέρι, στο «Ανθή Καραγιάννη» διοργανώθηκε φιλικός αγώνας στη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ου δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και του πατέρα του, Αριστείδη, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την κηδεία του μονάκριβου γιού του.

«Δε ζητάω εκδίκηση. Δικαιοσύνη ζητάω για το παιδί μου. Θέλω η Δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της», με αυτά τα λόγια και με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 19χρονου αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Άρης, μίλησε σε όσους τον πλησίασαν για να τον συλλυπηθούν.

Ο κ. Άρης Καμπανός δεν έκρυψε ούτε για μια στιγμή τη συγκίνησή του που κορυφώθηκε όταν οι πρόεδροι των δυο ομάδων του έδωσαν από μια φανέλα της κάθε ομάδας με το όνομα του γιου του και τον αριθμό 19, όσα και τα χρόνια της ηλικίας του.

Απευθυνόμενος στον κόσμο τόσο από την Καβάλα όσο και από τη Δράμα που ήρθαν για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας είπε πως δεν περίμενε όλες αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης προς τον ίδιο και το παιδί του.

Ευχαρίστησε θερμά το κόσμο για την παρουσία του στον φιλικό αγώνα και ζήτησε απ΄ όλους να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του Άλκη ώστε να θυμίζει σε όλους την ενότητα και την ομοψυχία που πρέπει να υπάρχει στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Το «ημίχρονο αγάπης» διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, αρχικά και Δράμας στη συνέχεια.

Α.Ο. Καβάλα και Δόξα Δράμας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους, θέλοντας να περάσουν σε όλους το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει.

Μικροί μεγάλοι παρακολούθησαν με συγκίνηση την αναμέτρηση των δύο ιστορικών ομάδων και γειτόνων.

Ευχή όλων να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη του Άλκη και η θυσία του να γίνει έναυσμα για πάταξη της βίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑