Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2023 | by fileto

0

Επικοινωνιακή φιέστα η επίσκεψη Λίνας Μενδώνη στην ΑΜΘ

Αν αναλογιστεί κανείς τις εκκρεμότητες που έχει το Υπουργείο Πολιτισμού στην ΑΜΘ θα καταλάβει ότι η επίσκεψη της υπουργού Λίνας Μενδώνη στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή ήταν απλά κενή περιεχομένου και …επικοινωνιακή!

Διαβάζουμε από την ανακοίνωση της ΠΑΜ-Θ ότι:

Τα νέα έργα που προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού για την ΟΧΕ Τουρισμού – Πολιτισμού της Εγνατίας Οδού, η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής καθώς επίσης τα έργα του Υπουργείου στην ΑΜΘ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργο Κουμεντάκη.

Με άλλα λόγια μιλάμε για έργα που εκτελούνται και έχουν μπαγιατέψει όπως η ΟΧΕ της Εγνατίας Οδού που είναι όχι στο πάνω ράφι της Περιφέρειας ΑΜΘ και φυσικά εκείνο που κάνει εντύπωση είναι η εμφάνιση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής Σκηνής ο οποίος αλήθεια τι ήρθε να κάνει στην …εσχατιά της πατρίδας μας;

Διαβάζουμε:

…εξειδικεύσαμε τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Περιφέρειάς μας για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με τον κύριο Κουμεντάκη είναι ιδιαίτερα τιμητική για εμάς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αναβαθμίσει το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ως χώρο τέχνης και πολιτισμού για την Περιφέρεια, την ευρύτερη περιοχή αλλά και τη χώρα.

Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε στα Αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρει:

Συζητήθηκαν εκτενώς τα έργα Πολιτισμού που εντάσσονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Τουρισμού–Πολιτισμού της Εγνατίας Οδού, στο ΕΣΠΑ 2021-2027, τα έργα  που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ καθώς και η επανεκκίνηση της πλήρους λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής από το 2024, με τη συνδρομή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Με άλλα λόγια το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής που μέχρι χθες λαλούσαν κουκουβάγιες θα γεμίσει πολιτισμό από την Λυρική Σκηνή Αθηνών;

Ε αυτό να το δούμε και τι στον κόσμο …μετά τις εκλογές φυσικά! Τις περιφερειακές βεβαίως – βεβαίως! Το 2024!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑