Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 17th, 2024 | by fileto

0

Ζωντανό και νεανικό το καρναβάλι της Ξάνθης

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

Με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισε την Κυριακή (17/03) η Ξάνθη, για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Ήδη από νωρίς το πρωί, η πόλη θύμιζε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι, με τους επισκέπτες να καταφτάνουν και το κέφι να ξεχειλίζει. Προηγήθηκε άλλωστε η μεγάλη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, με τους καρναβαλιστές να κάνουν τη νύχτα μέρα.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή 30 και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων, αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών.

Για ακόμη μια φορά η Ξάνθη απέδειξε γιατί έχει το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Βόρεια Ελλάδα, αφού και φέτος υποδέχτηκε χιλιάδες καρναβαλιστές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με κέφι, χορό, και τρελό ξεφάντωμα, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές συμμετείχαν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, διασκεδάζοντας σε λάτιν ρυθμούς.

Με κεντρική παρουσιάστρια για την ΕΡΤ 3 την Νίνα Μαζάνη και συμπαρουσιαστή τον επίσης Ξανθιώτη Δημήτρη Μπαρδάκη, η ακριτική πόλη “μετέφερε” στην δημόσια τηλεόραση την “τρέλα” του Ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Σύσσωμη η νέα δημοτική αρχή ήταν στα επίσημα για να υποδεχθεί τους καρναβαλιστές, με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό που συνοδευόταν όπως πάντα από την σύζυγο του και τα παιδιά του.

Στην κορυφή της παρέλασης ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η οποία χαιρετούσε τον κόσμο πάνω από το άρμα της.

Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός και ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ επί ποδός από νωρίς το πρωί βρισκόταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Τσέπελης.

Οι καρναβαλιστές χόρευαν και διασκέδαζαν, διασχίζοντας το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το γήπεδο του ΑΟΞ, όπου ακολούθησε ένα νέο υπαίθριο πάρτι έξω από τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στην Ξάνθη κατέφτασαν χιλιάδες επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις, διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και από χώρες του εξωτερικού όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία.

Η παρέλαση προβλήθηκε τηλεοπτικά μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και του ERTFLIX καθώς και τα επίσημα κανάλια του Δήμου Ξάνθης στα social media. Την παρουσίαση ανέλαβαν η Νίνα Μαζάνη και ο Παναγιώτης Μπαρδάκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑