Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 16th, 2023 | by fileto

0

Σε μια μέρα 7 διακινητές και 14 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (15-3-2023) το πρωί σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, επτά (7) διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου –  Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν δράστη να επιβιβάζει σε  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει ο άλλος δράστης από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με πλαστική βάρκα τον ποταμό Έβρο και τους είχε οδηγήσει πεζή στο σημείο επιβίβασης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και μία αλλοδαπή που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Κυπρίνου Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑