Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 26th, 2021 | by fileto

0

Παρέμβαση Μπαταλογιάννη για το Αγροτικό Πετρέλαιο…

Επιστολή σε Σπήλιο Λιβανό και Χρήστο Σταϊκούρα για το αγροτικό πετρέλαιο…

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό αλλά με κοινοποίηση και στους υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους βουλευτές Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη, κ. Μακάριο Λαζαρίδη, κ. Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, απέστειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης σχετικά με την: «Θέσπιση μέτρων ανακούφισης των αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου Παγγαίου σχετικά με το ενεργειακό κόστος (αγροτικό πετρέλαιο)».

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές

Σε λάθος κατεύθυνση και άδικο χαρακτηρίζουν οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου την απόφαση της κυβέρνησης, με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί, για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, μόνο για τους νέους και τους συνεταιρισμένους αγρότες.

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε η επιστροφή του ΕΦΚ αφορά μόνο νέους αγρότες και όσους συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, που σημαίνει ότι από τους 600.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες περίπου 100.000 με 120.000 πληρούν τα κριτήρια της ενίσχυσης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εκτός του μέτρου είναι πάνω από 450.000 αγρότες, αλλά και τους κτηνοτρόφους, που κρατούν σήμερα την ζωντάνια της περιφέρειας και ειδικά των χωριών, που στην περιοχή μας είναι ζωτικής σημασίας η παρουσία και η βιωσιμότητά τους.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές

Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι στον Δήμο Παγγαίου, κατοικούν και καλλιεργούν αγρότες που είναι κομμάτι της κοινωνίας που ζει σε μια από τις πιο φτωχές Περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρώπης και το μοναδικό τους εισόδημα προέρχεται από την ενασχόλησή τους με τον Πρωτογενή Τομέα.

Οι ζημιές λόγω της Κλιματικής Αλλαγής είναι συχνές και τις περισσότερες φορές οι αποζημιώσεις …κουτσουρεμένες ή και μηδαμινές.

Κάθε μέτρο προστασίας και ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος είναι και μια μονάδα επιβίωσης των αγροτών μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • Να θεσμοθετηθεί το «αγροτικό πετρέλαιο» στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με μέτρο τα λίτρα ανά προϊόν και ανά μέγεθος των κτηνοτροφικών μονάδων βάσει των ΟΣΔΕ.
  • Να προχωρήσετε σε μείωση του αγροτικού ρεύματος με το ίδιο μέτρο.
  • Να αποφύγετε να προκαλέσετε διχασμό στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, μέσα από ένα αγαθό ενέργειας όπως είναι το πετρέλαιο.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να σκύψετε σοβαρά στο πρόβλημα και να δώσετε λύσεις.

Τα περιθώρια είναι στενά και τα χωριά αδειάζουν.

Μια ακόμη μαζική μετανάστευση θα αποτελέσει ταφόπλακα για το δημογραφικό το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία έχει μόνο αρνητικούς δείκτες!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑