Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 12th, 2023 | by fileto

0

Οι συλλήψεις διακινητών της ημέρας

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (11/12-7-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως προέκυψε για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 6-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Πιερίας, ενώ έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και έναν ημεδαπό διακινητή, διότι εντόπισαν τον αλλοδαπό δράστη να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε μεταφέρει νωρίτερα σε προκαθορισμένο σημείο ο ημεδαπός δράστης.

Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ο δεύτερος ημεδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός διακινητής αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο αποβίβασε λίγο νωρίτερα από το όχημα τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Έκτωρ» του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑