Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 12th, 2022 | by fileto

0

Θα καλύπτει τις ανάγκες της Σαμοθράκης και της Θάσου

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Σαμοθράκη η τελετή ένταξης στο στόλο του Λ.Σ. ενός σύγχρονου περιπολικού σκάφους, κατάλληλα διαμορφωμένου με ειδικό θάλαμο και υγειονομικό εξοπλισμό για τη μεταφορά ασθενών.

Το πλωτό ασθενοφόρο 1070 μήκους 11 και πλάτους 3,4 μέτρων, μπορεί να δέχεται τουλάχιστον 10 επιβαίνοντες και να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 κόμβων, με την ακτίνα ενέργειάς του να ξεπερνά τα 300 ναυτικά μίλια.

Το σκάφος, με χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ, που παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα θα καλύπτει πρωτίστως τις ανάγκες της Σαμοθράκης αλλά και της Θάσου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησής του οπουδήποτε παραστεί ανάγκη, επιλύοντας το πρόβλημα της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Στην ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε, πως το πλωτό ασθενοφόρο ενισχύει όχι μόνο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών. «Πρόκειται για ένα σκάφος το οποίο αν δεν έχει ανώτερο τουλάχιστον έχει εφάμιλλο εξοπλισμό με ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, γεγονός που αναβαθμίζει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος προς τον πολίτη αναδεικνύει το πολύ σημαντικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό του έργο».

Εξήρε το έργο του συνόλου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που «επιχειρούν με θάρρος με αποφασιστικότητα και τόλμη, επιτυγχάνοντας το στόχο τους. Με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή, προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, ο υπουργός τον ευχαρίστησε θερμά για την αποφασιστική συνδρομή στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου σκάφους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος παρέστη κι έβγαλε λόγο, πρόκειται για ένα σκάφος μήκους 11 μέτρων, κατάλληλα διαμορφωμένο με ειδικό θάλαμο και υγειονομικό εξοπλισμό για τη μεταφορά ασθενών, το οποίο θα εξυπηρετεί πρωτίστως τη Σαμοθράκη αλλά και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς της Σαμοθράκης για τα θέματα του νησιού, όπου ο κος Πλακιωτακης ανακοίνωσε έργο 8,5 εκ. € για την αναβάθμιση του λιμένα Σαμοθράκης.

Μετά από κινήσεις και συνεννόηση του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη ήδη γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει το Λιμενικό στην Καβάλα, ανάλογο σκάφος!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑