Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 20th, 2023 | by fileto

0

Μια «ρετρό» βόλτα στα ΚΤΕΛ….σε Ξάνθη, Καβάλα και Κομοτηνή

Του Δημήτρη Γκαγκαλίδη

Πάντα έχουν κάτι να διηγηθούν. Κάτι απ’ τα παλιά. Τόπος που φεύγεις. Μέρος που έρχεσαι. Λες κι είναι μια χρονοπύλη. Περνάς απ’ τα ΚΤΕΛ και δεν είναι μόνο για ταξίδι. Θυμάσαι. Νοσταλγείς. Τότε που ήσουν φαντάρος. Τότε που σπούδαζες. Τότε που έπρεπε να δουλέψεις.

Απ’ την μια μεριά το μισείς. Ειδικά όταν θυμάσαι να έρχεσαι εδώ τα χαράματα. Και τη μια το αγαπάς. Μια γλυκιά αγάπη. Και δεν είναι μόνο το ΚΤΕΛ. Τα λεωφορεία, οι οδηγοί κι η φασαρία. Είναι κι ένας άλλος μικρόκοσμος. Τριγύρω του. Μια κοινωνία που ζει κι αναπνέει μαζί του….

– Καβάλα

Τέτοιο ΚΤΕΛ δίπλα στη θάλασσα (!), δύσκολα θα ξαναβρείτε. Εξαιρετικό πατσά θα φάτε όλες τις ώρες στην «Κωνσταντινούπολη» ακριβώς απέναντι. Καφεδάκι στην οδό Φιλικής Εταιρίας και ψαράκι με μεζέδες στην παραλία της Καβάλας. Τέλος για street food θα πάτε όπου σας σέρνει η μύτη σας. Σε κάθε περίπτωση και για να περάσει η ώρα θα περπατήστε ως το ψαρολίμανο…οπωσδήποτε.

– Ξάνθη

Η «νεότερη» εκδοχή βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου, αφήνοντας πίσω την εποχή που ήταν στην Ηρώων, κοντά στο κέντρο της πόλης. Απέναντι θα βρείτε πολλά και καλά μαγαζιά, για να περάσετε τον χρόνο αναμονής. Θα φάτε νόστιμα τηγανητά ψαράκια, θράψαλα και μπακαλιάρο στην «Ψαροκαντίνα». Για νόστιμα σάντουιτς και εξαιρετικά κοτοσουβλάκια θα πάτε στο «Λαϊκό» και θα με θυμηθείτε. Καφεδάκι στο Espressionist και μπουγάτσα στο «Σπιτικό».

– Κομοτηνή

Βρίσκεται μέσα σε γειτονιές σε απόσταση κέντρο-απόκεντρο που λένε. Στις οδούς Χ. Τσούντα και Γ. Μαμέλη. Πατσατσίδικο είχε στην γωνία της Αίνου, ενώ πιτσαρία θα βρείτε στην «Mega Pizza». Πρόχειρο φαγητό και σάντουιτς λίγο πιο μακριά στον «Snoopy Academy» και το «Meliriton», προς την Νικ. Ζωίδη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑