Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 9th, 2023 | by fileto

0

Ερωτήματα περί μειονότητας από τον Στέργιο Γιαλάογλου

Ο έγκριτος νομικός της Θράκης προβλέπει ότι: “το παιχνίδι τείνει να χαθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές” για την Κυβέρνηση!

Τί συμβαίνει στην Ροδόπη; Δύο περιστατικά με ιδιαίτερη σημασία:

1. Μετά τίς πρώτες εκλογές του Μαίου η σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάκη Χαρίτου, συνάδελφος δικηγόρος μέλος του ΔΣ Ροδόπης και επικεφαλής του συνδυασμού του κόμματος στον Δήμο Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή είχε κάνει την εξής δήλωση: «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για αλλη μια φορά κατάφερε νά παρέμβει στά πολιτικά πράγματα στή Ροδόπη!

Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη.

Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν νά περάσουν στήν κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου.

Θα σας στενοχωρήσω, αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στό ελάχιστο είναι.

Είναι μόνο παρέμβαση ωμή καί αισχρή!».

Εξ αιτίας αυτής της δήλωσης η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος την εγκαλεί για «προσβολή προσωπικότητας βουλευτή» καί γιά «διακινδύνευση εκλογικής νίκης ΣΥΡΙΖΑ στή Ροδόπη» και ζητεί να απολογηθεί εγγράφως μέχρι τήν Πέμπτη με το ερώτημα της διαγραφής.

Η συνάδελφος, δεν ήταν η μόνη που το κατήγγειλε. Προηγήθηκαν και άλλοι που παραιτήθηκαν από την ιδιότητα τους που τόλμησαν και μίλησαν δημόσια για τον κατήφορο του κόμματος προς το Προξενείο.

Η συγκεκριμένη αντίδραση δείχνει την απόλυτη ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκικού Προξενείου, χωρίς πλέον προσχήματα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς πομφόλυγες για αριστερή στροφή της μειονότητας και άλλα γραφικά.

2. Την Κυριακή 6/8 σε ένα πανηγύρι που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο μουσουλμανικό χωριό Κέχρο, παρέστη μεταξύ άλλων επισήμων και ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν, από τον οποίο ζητήθηκε να αποχωρήσει, διαφορετικά θα αποχωρούσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Προξενείου, ο οποίος προφανώς έθεσε εκβιαστικά το δίλημμα στους διοργανωτές, ή αυτός ή ο Ιλχάν.

Οχι, δεν είδα κάποια ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ, κεντρικά, δυστυχώς.

Η σιωπή είναι ένοχη. Αυτά τα δύο περιστατικά συνθέτουν την εικόνα που εξελίσσεται στην Θράκη.

Ο εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ Τουρκικού Προξενείου αφενός και η προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από το παρακρατικό σύστημα που συντηρείται από το Τουρκικό Προξενείο, το οποίο έχει στοχοποιήσει τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, επειδή δεν κατάφερε να αποτρέψει την εκλογή του.

Εχουμε φθασει πλέον στο σημείο ο εκβιασμός του Προξενείου να γονατίζει κόμματα και απλούς μουσουλμάνους πολίτες που βλέπουν την επιβολή μιας προξενικής τάξης πραγμάτων να εγκαθίσταται αυτή την φορά πιο επιτακτικά.

Φανταστείτε τί εντύπωση δίνεται στην μουσουλμανική μειονότητα από τέτοιες ενέργειες που αναδεικνύουν αφενός την δουλοπρέπεια ορισμένων και αφετέρου το καθεστώς συνεχούς εκφοβισμού της μειονότητας από ξένη χώρα.

Αν προσθέσετε και την δουλοπρέπεια και την οσφυοκαμψία ορισμένων αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στην διοικούσα την Περιφέρεια κυβερνητική παράταξη, νομίζω ότι το παιχνίδι τείνει να χαθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου το Προξενείο στοχεύει στην εκλογή τριών φανατικών και απολύτως εξαρτημένων από αυτό, υποψηφίων.

Ακούει κανείς; Ο Kyriakos Mitsotakis ακούει;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑