Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2024 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν την 10-1-2024 και την 7-1-2024  σε βάρος δύο Ελλήνων σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της  Καβάλας αντίστοιχα.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (10-1-2024) το μεσημέρι, στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη από τους παραπάνω αστυνομικούς, εξακριβώθηκε ότι άγνωστος δράστης, κάλεσε τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενος τον υπάλληλο προξενείου και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και για να μην υποστεί τις συνέπειες, απαιτούσε χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών του.

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ημεδαπούς, πείθοντάς τους να συγκεντρώσουν χρήματα και στη συνέχεια να τα τοποθετήσουν  σε προκαθορισμένο σημείο, ενώ στη συνέχεια τα παραλάμβαναν οι δύο συλληφθέντες δράστες από το σημείο.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό από την μία περίπτωση το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑