Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 5th, 2024 | by fileto

0

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων στην ΑΜ-Θ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΗΜΕΔΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οχτώ υποθέσεις απατών εκ των οποίων τέσσερις τετελεσμένες και τέσσερις σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19-01 έως 04-02-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας, της Ασπροβάλτας και της Ξάνθης.

Την 4-2-2024 το μεσημέρι στη Ξάνθη, συνελήφθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, μία ημεδαπή και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι είτε τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, είτε προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε η  δράστιδα σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 35.300 ευρώ, οχτώ (8) χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω δράστιδα, η οποία είχε μεταβεί με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε προκαθορισμένο σημείο που είχαν υποδείξει οι συνεργοί της, για να παραλάβει τα συμφωνηθέντα χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Από την κατοχή της δράστιδας κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑