Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 2nd, 2022 | by fileto

0

Λόγω πανδημίας στην Καβάλα 387 απώλειες…

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τα στοιχεία για τους θανάτους λόγω covid, ανά δήμο, τη διετία 2020-2021. Ο κ. Βορίδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισημαίνει, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη, ότι τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Υποσύστημα Ληξιαρχείου του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών» βάσει των κατωτέρω κριτηρίων:

– Ελήφθησαν υπόψη οι οριστικοποιημένες και μη διαγραμμένες Ληξιαρχικές Πράξεις Θανάτου.

– Ο δήμος προκύπτει από τον δήμο στον οποίο υπάγεται το Ληξιαρχείο σύνταξης της Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου.

– Ως κριτήριο αναζήτησης έχει τεθεί η ημερομηνία θανάτου.

– Δεν συμπεριλαμβάνονται θάνατοι που έχουν καταγραφεί στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών ή στα ελληνικά προξενεία (θάνατοι Ελλήνων στο εξωτερικό).

– Η περιγραφή της αιτίας θανάτου στο Πληροφοριακό Σύστημα προκύπτει από το πιστοποιητικό θανάτου και είναι πεδίο ελεύθερου κειμένου και όχι λίστα τιμών, οπότε ο εντοπισμός των θανάτων λόγω covid-19 πραγματοποιήθηκε με αναζήτηση κρίσιμων λεκτικών, όπως «COVID», «SARS», «COV2», «ΣΑΡΣ», «ΚΟΡΩΝ» κ.λπ. εντός του πεδίου «αιτία θανάτου».

Βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τη διετία 2020-2021, δεν έχουν δηλωθεί θάνατοι λόγω covid στους Δήμους Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Αγκιστρίου, Αλοννήσου, Αμαρίου, Ανάφης, Αντιπάρου, Βριλησσίων, Γαύδου, Ελαφονήσου, Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, Κιμώλου, Κύθνου, Μεγανησίου, Μεγίστης, Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σκύρου, Σύμης, Τήλου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Φούρνων Κορσεών, Χάλκης.

Η κ. Απατζίδη, σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων, επικαλείτο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι θάνατοι πολιτών και τα αίτια στα οποία οφείλονται καταγράφονται σε ειδικό πρόγραμμα που διαχειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών και ζητούσε να διαβιβαστούν στη Βουλή τα στοιχεία για τον αριθμό των θανόντων ανά δήμο το 2019, τον αριθμό των θανόντων ανά δήμο το 2020 και το 2021, χωρισμένους σε δυο κατηγορίες, ήτοι, θανόντες από covid-19 και θανόντες από άλλα αίτια.

Στο πλαίσιο της απάντησής του, ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε στη Βουλή και τον αριθμό των θανάτων, ανά δήμο κατά τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Στο ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2021 – 2022 ΕΧΟΥΜΕ 184 ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Στο ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2021 – 2022 ΕΧΟΥΜΕ 92 ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Στο ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2021 – 2022 ΕΧΟΥΜΕ 83 ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Στο ΔΗΜΟ ΘΑΣΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2021 – 2022 ΕΧΟΥΜΕ 28 ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Συνολικά έχουμε 387 απώλειες λόγω της πανδημίας

πηγη: ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ – Οι θάνατοι ανά δήμο της Π.Ε. Καβάλας λόγω covid | Χρονόμετρο (xronometro.com)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑