Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 27th, 2022 | by fileto

0

Συλλήψεις 3 διακινητών και 23 λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν το Σάββατο (26-11-2022) το πρωί, σε περιοχές της Ροδόπης, της Καβάλας και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Καλαμπακίου – Νεροφράκτη Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Παρανεστίου Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑