Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 1st, 2022 | by fileto

0

Αθήνα μέσω Αλεξανδρούπολης…

Πέντε φορές ημερησίως και έξι φορές την Παρασκευή «πετάει» προς Αθήνα το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης. Ο ανταγωνισμός δύο εταιριών (Aegean και Skyexpress) τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τη διαθεσιμότητα, τις επιλογές και τις ώρες πτήσεων, ενώ συγχρόνως έχει συμπιέσει προς τα κάτω τις τιμές προς όφελος των καταναλωτών.

Χαρακτηριστικό είναι πως το μονοπώλιο που διατηρούσε η Aegean στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα πριν μερικά χρόνια, άφηνε την εταιρία χωρίς ανταγωνισμό κι άρα τις τιμές σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, η είσοδος στη συγκεκριμένη αγορά της Skyexpress δημιούργησε ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιριών, που «αναγκάστηκαν» να κατεβάσουν τιμές, προκειμένου να διεκδικήσουν και συντηρήσουν πελατολόγιο.

Πλέον, οι άλλοτε απλησίαστες τιμές ενός αεροπορικού εισιτηρίου, έχουν γίνει ακόμη και δελεαστικές, αφού εάν κλείσει κανείς ημέρα χωρίς μεγάλη ζήτηση πριν ένα μήνα, μπορεί να βρει πτήση ακόμη και με 30€ ή φθηνότερη, ενώ κατά μέσο όρο πλέον τα εισιτήρια οικονομικών θέσεων κυμαίνονται στα 60-70€, εάν η κράτηση γίνει τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες πριν την πτήση. «Εάν κλείσετε θέση ένα 20ήμερο πριν για να πάτε Αθήνα, δεν θα σας κοστίσει πάνω από 60-70 ευρώ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αερολιμενάρχης του Δημόκριτου Στέλιος Ζαντανίδης.

Η Aegean προσφέρει τρεις πτήσεις ημερησίως προς Αθήνα (πρωινή, μεσημβρινή και βραδινή) και η Skyexpress τουλάχιστον δύο (πρωινή και βραδινή) ενισχυμένη με τρίτη απογευματινή τις Παρασκευές.

ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

https://www.xronos.gr/epikairotita/alexandroypoli-athina-meiose-times-ayxise-dromologia-o-antagonismos-dyo-etairion


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑