Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 10th, 2023 | by fileto

0

Παράσταση δυναμικής από τον Χρ. Τοψίδη;

ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφερειακής Σύνθεσης έκοψε στους Αρχαίους Φιλίππους ο επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλος Τοψίδης. Εν μέσω εκλεγμένων Συμβούλων, νέων υποψηφίων, εκπροσώπων θεσμικών και άλλων φορέων, φίλων και υποστηρικτών της Περιφερειακής Σύνθεσης που πλαισίωσαν την εκδήλωση, ο κος Τοψίδης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους παριστάμενους και στέλνοντας το μήνυμα της νίκης ενόψει του προεκλογικού αγώνα που μόλις ξεκίνησε.

«Η Περιφερειακή Σύνθεση είχε, έχει και θα έχει στο επίκεντρο της τον Άνθρωπο, τον πολίτη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την πρόοδο και την ευημερία του» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κος Τοψίδης, ο οποίος καυτηρίασε και την απραξία της υφιστάμενης διοίκησης σε πλειάδα ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια μας.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν διεκδίκησε τίποτε για την Περιφέρεια και για τους πολίτες. Η λέξη «διεκδίκηση» δεν αναφέρεται καν στον απολογισμό της.

Η φοβικότητα του Περιφερειάρχη αποτελεί το μεγαλύτερο φρένο στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν δρομολόγησε κανένα σοβαρό περιφερειακό έργο στην Περιφέρεια, το οποίο να έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά», τόνισε και αναφερόμενος σε ζητήματα της συγκεκριμένης περιοχής, παρατήρησε ότι: «Είναι απαράδεκτο η διοίκηση της Περιφέρειας να μην μπορεί να αντιληφθεί την αναγκαιότητα και έτσι να μην πιέζει ώστε να δρομολογηθεί η δημιουργία «φορέα διαχείρισης» όχι απλά ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου αλλά για τους Αρχαίους Φιλίππους, την μοναδική περιοχή που είναι ενταγμένη στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και διέπεται από ειδικές προδιαγραφές αλλά και δυνατότητες για την τριγύρω περιοχή.

Είναι απαράδεκτο να δηλώνει ο Περιφερειάρχης ότι δεν έχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Ε61, του δρόμου που θα συνδέει γρήγορα την Καβάλα με την Δράμα, την Ελλάδα με την Βουλγαρία, που θα συνδέει την Εγνατία οδό με την ενδοχώρα και θα φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή μας. Είναι απαράδεκτο να μην έχει προβλεφθεί στον Ε61 είσοδος/έξοδος προς τους Αρχαίους Φιλίππους.

Είναι απαράδεκτο στον απολογισμό του Περιφερειάρχη να μην υπάρχει ούτε μία αναφορά για την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό. Λες και την έχουνε ξεχάσει …

Είναι απαράδεκτο να διαχειρίζονται το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό σαν να κάνουν αγγαρεία!

Όπως επίσης και για τα Τενάγη δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα και έτσι οι αγρότες μένουν έρμαια των καιρικών συνθηκών, της πλημμύρας ή της ξηρασίας»

Κατέληξε, επικαλούμενος τη στήριξη του κόσμου και καταθέτοντας την δέσμευση ότι με την Περιφερειακή Σύνθεση στο τιμόνι «η διοίκηση της Περιφέρειας δεν θα είναι μία ομάδα μισθοφόρων και ταξιδιωτών με λεφτά της Περιφέρειας αλλά αυτό που αξίζουν όλοι οι πολίτες και κυρίως θα δίνει την πολυπόθητη ελπίδα στα παιδιά μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων αυτοδιοικητικοί Α & Β βαθμού, εκπρόσωποι και πρόεδροι Επιμελητηρίων, πολιτευτές και φυσικά πλήθος υποστηρικτών της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Και ο τυχερός ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς που πήρε το κομμάτι που κόπηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑