Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 23rd, 2022 | by fileto

0

Χωρίς τύμπανα οι παρελάσεις σε Καβάλα και Δράμα

Με χρήση μάσκας πριν και μετά την παρέλαση, συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων θα πραγματοποιηθούν σε Καβάλα και Δράμα οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο (Πέμπτη) με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, φοιτητές και εκπροσώπους συλλόγων.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας ενώ η δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 στην Καβάλα στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου και στην Δράμα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η παρέλαση στην Καβάλα θα γίνει στις 11.30 το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο. Οι μαθητές που θα παρελάσουν δεν θα ξεπερνούν τους 24 ανά σχολείο, χωρίς τυμπανιστές και οι σύλλογοι μόνο με τον σημαιοφόρο, τους παραστάτες και αυτόν-ην που φέρει το λάβαρο.

Στην Δράμα, η παρέλαση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι όπου θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Τα σχολεία θα παρελάσουν με ένα ή δύο τμήματα περίπου 40 ατόμων και οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες.

Από το υπουργείο Υγείας υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για τους πολίτες κατά την προσέλευση, κατά την διάρκεια της παρέλασης αλλά και την αποχώρησης τους.

Να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καλεί η αστυνομία τους οδηγούς, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

πηγη: ΕΡΤ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑