Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 20th, 2022 | by fileto

0

Έχασε τον πατέρα του ο Εβρίτης Ρένος Χαραλαμπίδης

Ο καταξιωμένος εβρίτης ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης (από το Σπήλαιο Ορεστιάδας) είχε κοντά του στην Αθήνα τους γονείς του, αλλά πάντα φρόντιζε να κάνει πράξη την επιθυμία τους και τα καλοκαίρια να τους φέρνει στην γενέτειρά τους, το Σπήλαιο Τριγώνου, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο.

Πολύ περήφανος

Αλλωστε, ήταν πολύ περήφανος για τους γονείς του και σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφερόταν στον δύσκολο τρόπο που γεννήθηκε:

«Είμαι ο περήφανος γιος μιας καθαρίστριας και ενός κηπουρού και το λέω για τότε που είπαν – όταν μπήκα στην πολιτική – ότι είμαι από πλούσια οικογένεια.


Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με τον πατέρα του Γιάννη (φωτογραφία από voreasmagazine)

Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Πήγαν στη Γερμανία ως μετανάστες. Δεν τα κατάφεραν ούτε εκεί με τους γερμανούς γιατρούς να κάνουν παιδί. Γύρισαν Ελλάδα.

»Η μητέρα μου 32 χρονών. Της είπαν δεν πρόκειται να κάνεις παιδί. Η μητέρα μου ήταν καθαρίστρια. Οι φίλες της μητέρας μου της είπαν για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Πήγε στο μοναστήρι και έκανε τάμα. Ενα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Δεν έπιασε πάλι παιδί.

«Αρχισε να φουσκώνει»

Ωσπου ξαφνικά η μαμά μου άρχισε να φουσκώνει. Της είπαν δεν είσαι έγκυος. Οταν κατάλαβαν τελικά ότι είναι έγκυος, οι γιατροί τα έχασαν. Γεννήθηκα με καισαρική. Η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να μην πουν ότι είμαι υιοθετημένος».

Οπως έγραψε ο Σταύρος Παπαθανάκης στο voreasmagazine, η κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπίδη είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες Τρίτη, 19 Ιουλίου, στα νεκροταφεία του Ζωγράφου στην Αθήνα.

Ομως, επειδή η επιθυμία του πατέρα του ήταν ο τάφος του να είναι στο Σπήλαιο Ορεστιάδας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ο Ρένος θα φροντίσει να την ικανοποιήσει.

Πηγή: evros-news.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑