Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 14th, 2023 | by fileto

0

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ «ξεπληρώνει γραμμάτια» στην κυβέρνηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜ-Θ

«Η συνολική στάση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Έβρο, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά το ρόλο του ως το “λιβανιστήρι” της κυβέρνησης» επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τον κύριο Μέτιο δεν τον απασχόλησε ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια συγγνώμη να πει για το έγκλημα που διαπράχθηκε με το πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα καμένα στον Έβρο, τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα! Και πως αλλιώς, αφού για το έγκλημα είναι συνυπεύθυνος, η κυβέρνηση έβαλε τη σφραγίδα και η δική του διοίκηση την υπογραφή!

Απένειμε χωρίς φειδώ ευχαριστίες και συγχαρητήρια για τα ψίχουλα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, που δεν καλύπτουν το σύνολο των καταστροφών! Όταν μάλιστα είναι γνωστό πως αυτές δεν υπάρχει καμία πρόθεση να δοθούν άμεσα (χαρακτηριστικό ότι η καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του “Ιανού” στη Θεσσαλία το 2021 θα ολοκληρωθεί το 2024!).

Τον “συνεπήραν” οι εξαγγελίες για ίδρυση ΔΙΕΚ Υλοτομίας και χειριστών μηχανημάτων στο Σουφλί…γιατί “έχουμε έλλειψη από αυτές τις ειδικότητες”. Μόνο που δεν εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι…η έλλειψη εκπαίδευσης αλλά το γεγονός ότι δεν προσλαμβάνονται ούτε δασεργάτες στα Δασαρχεία, ούτε χειριστές, ούτε άλλες κρίσιμες ειδικότητες. Αρκεί να ρίξει μια ματιά ο κύριος Περιφερειάρχης στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας αλλά και στο πρόσφατο οργανόγραμμα που ενέκρινε η διοίκηση του και απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες!

Ανάμεσα βέβαια στα πολλά και μεγάλα λόγια…η ομολογία των πραγματικών προθέσεων αυτών που υιοθετούν το μότο “να δούμε την κρίση ως ευκαιρία”: Η πραγματική πρεμούρα της κυβέρνησης και της δικής του διοίκησης δεν είναι βέβαια η “περιβαλλοντική θωράκιση του Έβρου” για τις ζωές, την υγεία και τις περιουσίες των κατοίκων αλλά “για τον Έβρο που τα τελευταία χρόνια προσελκύει επενδύσεις και αποκτά έναν ολοένα και πιο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο”, δηλαδή για να διασφαλιστούν οι μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών και των αμερικανοΝΑΤΟικών!

Η άνεση με την οποία εκπληρώνει το ρόλο του και “ξεπληρώνει τα γραμμάτια” της κυβερνητικής στήριξης στην υποψηφιότητά του εξηγείται αν αναλογιστεί κανείς ότι “απέναντί” του βρίσκονται δήθεν “αντιπολιτευόμενες” παρατάξεις που του “καταλογίζουν”…ανικανότητα!

Ο λαός έχει τη δυνατότητα με την οργάνωση της πάλης του, μέσα από σωματεία, συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, με επιτροπές πυρόπληκτων και μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσει και να επιβάλει αποζημίωση στο 100% των καταστροφών άμεσα, μέτρα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει φθινοπώρου, εξασφάλιση ζωοτροφών, δημιουργία υποδομών.

Στις 8 Οκτώβρη επιλέγουμε αγωνιστές και όχι χειροκροτητές! Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Διονύση Κλάδη!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑