Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 3rd, 2022 | by fileto

0

Μια βροχή θα σώσει το Παπίκιο…

Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος, υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Λαμπρή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Στο ΣΟΠΠ συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Πρόδρομος Φωτακίδης, εκπρόσωποι των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ροδόπης, του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και υπηρεσιών.

Κατά την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου έγινε εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης στο μέτωπο της φωτιάς ενώ ζητήθηκε επιπρόσθετη ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά εκτείνεται σε 11, 5 χιλιάδες στρέμματα κυρίως με χαμηλή βλάστηση, εκ των οποίων, 8,5 χιλιάδες βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Παπικίου .

Σημαντικές δυνάμεις πεζοπόρων τμημάτων πυροσβεστών από τη Ροδόπη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επιχειρούν για την κατάσβεση. Επίσης , μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, δυο ερπιστριοφόρα, υδροφόρα οχήματα των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Ξάνθης και υδροφόρες, ερπιστριοφόρα του Στρατού, συγχρόνως και εναέρια μέσα.

«Η δύσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος συνεχίζεται. Το δύσβατο της περιοχής κι οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ζητήσαμε περαιτέρω συνδρομή εναέριων μέσων, που είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης φωτιάς» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑