Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 2nd, 2022 | by fileto

0

Νέο ψάρεμα θυμάτων σε Καβάλα και Θάσο

Ακόμα δύο περιπτώσεις «ψαρέματος» προσωπικών κωδικών πρόσβασης σε λογαριασμούς και «αδειάσματος» τους από επιτήδειους έφερε στο φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άγνωστη μέχρι στιγμής δράστιδα, η οποία την 31-3-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, η δράστιδα προφασιζόμενη ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει προϊόν αγγελίας που είχε αναρτήσει η παθούσα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και αφού κατάφερε να αποσπάσει τραπεζικούς της κωδικούς της, αφαίρεσε από δύο τραπεζικούς της λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την31-3-2021, εξαπάτησαν ημεδαπό στη Θάσο. Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε  σύνδεσμο (link) και τον ενημέρωνε να ενεργοποιήσει  το νέο σύστημα ασφαλείας. Ο παθών μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 90 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑