Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 25th, 2021 | by fileto

0

Σύλληψη φαρμακοποιού στο Σουφλί Έβρου…

Στη σύλληψη φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά πιστοποιητικά COVID-19 υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς να τους υποβάλλει σε rapid tes, προχώρησε χθες Τετάρτη η Ελληνική Αστυνομία.

Παρακολούθηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δεν βρίσκεται πάντως μέσα στην πόλη του Σουφλίου, προφανώς μετά από καταγγελίες.

Διαπίστωσε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κοροναϊού ως αρνητικά, ενώ οι υπάλληλοι που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Προφανώς κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει ώστε να έχουν πιστοποιητικό να τους καλύπτει.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων

Επειδή όμως αυτά αφορούσαν και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, μπορεί να ήταν δηλαδή αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και χθες έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη.

Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν αυτοί που αναφέρονταν και να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου απαγορεύεται.

Πηγή: evros-news


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑