Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 10th, 2022 | by fileto

0

Οι βολές εκφοβισμού τραυμάτισαν δύο μετανάστες…

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας οδηγήθηκε αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τον τραυματισμό δυο μη νόμιμων μεταναστών στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους σε δασική περιοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγεμα της Τρίτης 9 Αυγούστου σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου του δήμου Παγγαίου, όταν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο ιδιωτικό όχημα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πραγματοποίησε “βολές εκφοβισμού”. Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑