Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 30th, 2022 | by fileto

0

Επίμονοι οι διακινητές, αλλά δυναμικοί οι συνοριοφύλακες

Συνελήφθησαν χθες (29-6-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του διακινητή απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα είκοσι πέντε (25) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης – διακινητής αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με πλαστική βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη τρίτη περίπτωση το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον οικισμό Κοπτερού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά ακινητοποίησε το όχημα λόγω μηχανικής βλάβης και συνελήφθη.

Στη τέταρτη περίπτωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Παλαιά Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής πλησίον του οικισμού Προφήτη Ηλία Μάκρης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη πέμπτη περίπτωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον οικισμό Νικητών Ροδόπης, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, μία πλαστική βάρκα, και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Ιάσμου και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑