Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 4th, 2022 | by fileto

0

Καθημερινές οι συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών

Συνελήφθησαν χθες (3-9-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, έξι(6) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα συνεχίζοντας την πορεία του, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες της Εθνικής Οδού και ο οδηγός τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν σε δασική περιοχή του Έβρου δύο Ι.Χ.Ε., οι οδηγοί των οποίων είχαν επιβιβάσει σε αυτά συνολικά οκτώ μη νόμιμους μετανάστες προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα .

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον έναν οδηγό – διακινητή, ενώ ο δεύτερος οδηγός οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε και ο δράστης διέφυγε πεζός, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι και οι δύο διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης για τα δύο οχήματα έχει δηλωθεί κλοπή τον μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Αττικής αντίστοιχα.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Λουτρών – Δαδιάς Έβρου, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι επίσης ο οδηγός του παραπάνω οχήματος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση , το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.