Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 25th, 2022 | by fileto

0

Γαλάζια Καβαλιώτικη βεντάλια για τον Βασίλη…

Με ανάρτησή της η Στέλλα Παπαδοπούλου αναφέρει για την επίσκεψη Κικίλια στην Καβάλα τα εξής:

Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τη Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας σε μία συνάντηση με τα μέλη της. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Καβάλα, τη Θάσο και ειδικότερα την τουριστική ανάπτυξη τους.

Από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. εκτέθηκαν τα προβλήματα των πυλών εισόδου και την ανάγκη υποστήριξης και ανάπτυξης αυτών καθώς και των τουριστικών υποδομών της περιοχής μας.

Ο Υπουργός άκουσε με πολλή προσοχή τα όσα ειπώθηκαν και ανταποκρίθηκε με θέρμη και ενδιαφέρον στις αιτιάσεις .

Μέλη της ΔΕΕΠ Καβάλας με τον Βασίλη Κικίλια…

Ενημέρωσε για τη δράση του υπουργείου στο εξωτερικό όσον αφορά και την περιοχή μας και επισήμανε την δυνατότητα εκμετάλλευσης διάφορων χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο από τους φορείς τη τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από τους ιδιώτες.

Ανέφερε την επιδότηση μέσω του Υπουργείου της αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας για το χειμερινό διάστημα και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αναλάβουν πρωτοβουλίες προώθησης του τουριστικού προϊόντος οι τοπικοί φορείς (δήμοι , περιφέρεια) αλλά ακόμη και την ανάγκη ενίσχυσης της από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Γενικά έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση απαύγασμα της οποίας ήταν ότι ο τουρισμός είναι ενισχυτικός και για τους υπόλοιπους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Προσωπικά πιστεύω ότι η επισήμανση του Υπουργού για ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών και κυρίως όσον αφορά τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απολύτως σωστός.

Το παράδειγμα της Ηπείρου μιας από τις φτωχότερες περιφέρειες πανευρωπαϊκά που μέσα σε 15 χρόνια αναδείχθηκε ως σημαντικός χειμερινός προορισμός της χώρας με σημαντικό αριθμό επενδύσεων, δεν είναι καθόλου τυχαίο…..”…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑