Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 31st, 2023 | by fileto

0

Ένας Ξανθιώτης στην ΕΥΠ… ο Γιώργος Κέλλης

Ο πρώην υπαρχηγός του ΓΕΣ  που αποστρατεύτηκε πριν λίγες και Ξανθιώτης  Γιώργος  Κέλλης με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε υποδιοικητής της ΕΥΠ !

Και αναλυτικότερα:

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οριζονται ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο Υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «οι Υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον Διοικητή για την εκπλήρωση τής αποστολής τής Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η Κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της».

Ποιος είναι ο Aντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης

Ο πρώην Υπαρχηγός του ΓΕΣ και Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε το 1964 στην Ξάνθη. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών  με ειδίκευση  στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Δ.Π.Θ.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του ΜΧ. Παράλληλα  έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.

πηγη: ΜΑΧΗΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑