Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 29th, 2023 | by fileto

0

Αναπάντητο το κρεσέντο Ερντογάν…

Τίτλους τέλους έβαλε χθες ο Ερντογάν στην διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, ενώ άνοιξε νέους «λογαριασμούς» σε ένα αντιδυτικό παραλήρημα, καθώς μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του έφθασε στο σημείο όχι μόνο να θυμηθεί τα «σύνορα της καρδιάς», αλλά και να απειλήσει το Ισραήλ ότι «μπορεί να έρθει μια νύκτα ξαφνικά..». Και το πλήθος να απαντά στον Τούρκο ηγέτη ρυθμικά «στείλε τουρκικό Στρατό..».

Προειδοποίησε μάλιστα την Δύση ότι εάν επιδιώκει μια νέα σύγκρουση Σταυροφόρων – Ημισελήνου, η Τουρκία θα σταθεί όρθια με αποφασιστικότητα.

Οι δηλώσεις αυτές την παραμονή της επετείου της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του Τουρκικού Κράτους, δίνουν το στίγμα της συνολικής στροφής που επιχειρεί ο Τούρκος ηγέτης εγκαταλείποντας οριστικά τον κοσμικό και δυτικά προσανατολισμένο Κεμαλισμό.

Η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ ήρθε με την ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών Ε. Κοέν για άμεση ανάκληση όλου του διπλωματικού προσωπικού από την Τουρκία για την «επανεκτίμηση» των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ και είναι προφανές ότι θα περάσει πολύ μεγάλο διάστημα μέχρις ότου καταστεί δυνατή η αποκατάσταση έστω και επικοινωνίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων.

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε τον Ερντογάν για αντισημιτισμό και τόνισε ότι «το φίδι δεν μπορεί παρά να παραμείνει φίδι», ενώ ο ισραηλινός υπουργός ενέργειας δήλωσε ότι ο Ερντογάν «έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του σαν ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που υποστηρίζει την τρομοκρατία της Χαμάς».

Ο Τ. Ερντογάν είχε από τις προηγούμενες ημέρες καλέσει ο ίδιος προσωπικά για συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργάνωσε το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη για στήριξη στην Γάζα, το οποίο βεβαίως εξελίχθηκε σε μαζική συγκέντρωση εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος ηγέτης θέλοντας να εξηγήσει το ενδιαφέρον του για την Γάζα, ανακάλεσε την θεωρία των «συνόρων της καρδιάς», στα οποία φρόντισε να συμπεριλάβει και την… Θεσσαλονίκη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑