Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 10th, 2023 | by fileto

0

Μείζον ατόπημα για τον δήμαρχο Καβάλας…

ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Δήμαρχος Καβάλας να ανασκευάσει τη δήλωση σε βάρος του Πολωνού συνθέτη, αλλά να προσφύγει σε νομικές ενέργειες, εφόσον υπάρχει παραβίαση του συμφωνητικού»

 Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» και  Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος σε σχέση με την άσχημη τροπή που πήρε το θέμα του μουσικοσυνθέτη Zbigniew Preisner στην τελική συναυλία του Φεστιβάλ “Άδοντες & Ψάλλοντες”, αναφέρει: «Η τοποθέτηση του Δημάρχου Καβάλας αμέσως μετά τη δυσάρεστη τροπή που έλαβε το θέμα της συμμετοχής του παγκοσμίου και αναγνωρισμένης φήμης και αξίας μουσικοσυνθέτη Zbigniew Preisner στην τελική συναυλία του Φεστιβάλ “Άδοντες & Ψάλλοντες”, είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ανεξάρτητα από το ποιος φέρει ευθύνη για αυτή την τόσο αρνητική και δυσφημιστική εξέλιξη για τον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, απευθυνόμενος σε μαθητές και μαθήτριες, χρησιμοποίησε ανάρμοστες και απαξιωτικές εκφράσεις για έναν αναγνωρισμένης αξίας συνθέτη, το έργο του οποίου ήταν τιμώμενο στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ. Είναι γνωστό πως ο συνθέτης Zbigniew Preisner έχει συνθέσει ένα από τα διασημότερα μουσικά έργα για την Προς Κορινθίους Επιστολή Α’ του Αποστόλου Παύλου.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο Δήμαρχος Καβάλας ανέφερε: «Τα παιδιά να πάρουν ένα μάθημα, να μην σκύβουν το κεφάλι σε κανέναν που το παίζει επαΐοντας».

Και ρωτούμε εύλογα: ο Δήμος ως συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ προσκάλεσε τον συνθέτη, επειδή είναι… ερασιτέχνης; Δεν τον προσκάλεσε ως επαΐοντα; Ή μήπως δεν αναγνωρίζει ο Δήμαρχος Καβάλας το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Zbigniew Preisner;

Η απαξιωτική αναφορά και συμπεριφορά του Δημάρχου Καβάλας απέναντι στον συνθέτη συνιστά κάκιστο παράδειγμα του Πρώτου Δημότη προς τους νέους μας!

Οφείλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι να διδάσκουμε στα παιδιά ότι η αξία και η αριστεία είναι αρετές που οφείλουμε να σεβόμαστε και να επιδιώκουμε στο πλαίσιο της μάθησης. Όχι να τις αποδομούμε και να τις απαξιώνουμε με ανάρμοστο τρόπο, όπως ο Δήμαρχος Καβάλας ενθάρρυνε τους νέους να κάνουν, κάθε φορά που νομίζουμε λανθασμένα ότι στέκονται απέναντί μας!

Είναι άλλο “να μην σκύβουμε το κεφάλι”, με την οποία άποψη συμφωνούμε γενικά, και άλλο να απαξιώνουμε και να προσβάλλουμε το έργο, την κρίση ή τις απόψεις ενός διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη.

Ο Δήμαρχος Καβάλας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι έχει διαπράξει μείζον ατόπημα και έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα το κύρος και τη φήμη του Δήμου μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οφείλει λοιπόν να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του Δήμου μας, ανασκευάζοντας την απαράδεκτη δήλωση που έκανε μπροστά σε μαθητές και μαθήτριες στη συναυλία της περασμένης Δευτέρας.

Επιπρόσθετα όμως, ο Δήμαρχος Καβάλας οφείλει να πράξει τα εξής:

  • να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το συμφωνητικό που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου και του συνθέτη, ώστε να δούμε τους όρους που προβλέπονταν.
  • να προσφύγει σε νομικές ενέργειες σε βάρος του γνωστού συνθέτη, εφόσον ο Δήμος αποπλήρωσε την αμοιβή του, χωρίς ο συνθέτης να έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του. Είναι αυτονόητο ότι η διοίκηση του Δήμου οφείλει να υπερασπιστεί το κύρος, τα δικαιώματα και τα χρήματα του Δήμου, από τη στιγμή που θεωρεί πως η ευθύνη βρίσκεται στην πλευρά του συνθέτη.

Αν ο Δήμαρχος Καβάλας δεν προσφύγει σε νομικές ενέργειες σε βάρος του συνθέτη, τότε θα έχει αναγνωρίσει ότι η ευθύνη είναι στη δική του πλευρά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑