Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 1st, 2023 | by fileto

0

Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για τον πνιγμό στη Θάσο

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ… καταγγέλει στο libre, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

‘’Το περιστατικό της Θάσου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι υγειονομικές μονάδες της νησιωτικής χώρας είναι ακάλυπτες καθώς επίσης και από ασθενοφόρα’’, καταγγέλει στο libre, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ η Θάσος που είναι ένα μεγάλο νησί και το καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο επιχειρεί μόλις ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια. 

Ενώ υπάρχει και άλλο ένα ασθενοφόρο που κάνει διακομιδές στο νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει και τρεις ώρες.

Σχετικά με το τραγικό περιστατικό της Θάσου το αποτέλεσμα ήταν όταν η γυναίκα σε μια πολυσύχναστη παραλία, κατέρρευσε, το  μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό και η απόσταση από την παραλία ήταν 30 χιλιόμετρα , φτάνοντας στη παραλία μισή ώρα αργότερα στο περιστατικό όπου η γυναίκα είχε ήδη καταλήξει

 Αν υπήρχαν δυο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και υπήρχε και κέντρο ΕΚΑΒ στην άλλη άκρη του νησιού η τουρίστρια θα είχε καλύτερη τύχη, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι ‘’επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά να είναι καλυμμένα μόλις με ένα ασθενοφόρο. Θα πρέπει τουλάχιστον στην βάρδια να είναι δυο’’.

Το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρων και πληρώματος δεν διαπιστώνεται μόνο στη Θάσο. Μεγάλα νησιά με τεράστια τουριστική προσέλευση τους καλοκαιρινούς μήνες όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη η Ικαρία και η Νάξος έχουν για την εξυπηρέτηση ασθενών, μόλις ένα ασθενοφόρο.

  • Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο οι ασθενείς  να αναγκάζονται πολλές φορές να μεταφέρονται στα νοσοκομεία σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ο κ. Γιαννάκος  καταγγέλει ότι στην παραλία της Θάσου που συνέβη το τραγικό συμβάν με τον θάνατος της 45χρονης τουρίστριας δεν υπήρχε ι απινιδωτής και ναυαγοσώστης με ευθύνη του δήμου. Αν υπήρχαν αυτά τα μέσα η γυναίκα θα μπορούσε να είχε σωθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑