Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 3rd, 2023 | by fileto

0

Διακίνηση λαθρομετανάστη και με μηχανάκι

Συνελήφθησαν χθες (2-8-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, έξι διακινητές, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον έφερε πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία δηλώθηκε κλοπή την 31-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου σε συνεργασία με τελωνιακό υπάλληλο συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Στη τρίτη περίπτωση το μεσημέρι στην Επαρχιακή οδό Μεταξάδων – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες με σκοπό να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην πέμπτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Ταύρης Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, κατά τη σύλληψή του επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στην έκτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον πέμπτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Επιπλέον για τις πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες έφερε το παραπάνω όχημα δηλώθηκε κλοπή την 31-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, τρεις πινακίδες κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, Φερών, Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Ιάσμου Ροδόπης και Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑