Stuttgart

Published on September 1st, 2022 | by fileto

0

Μένουν αμανάτι στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες

Απεργία για αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου εξήγγειλαν οι πιλότοι της Lufthansa, καθώς δεν επήλθε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς τους. Έτσι αύριο, με εξαίρεση ένα σχέδιο πτήσης έκτακτης ανάγκης, επηρεάζονται σχεδόν όλες οι αναχωρήσεις της αεροπορικής εταιρείας. 

Προκειμένου να αποτραπεί η απεργία και πιθανές περαιτέρω απεργίες, η Lufthansa πρέπει να “υποβάλει μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση”, δήλωσε ο Marcel Gröls, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του συνδικάτου Vereinigung Cockpit.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι τώρα είναι άκαρπες.

Η Ένωση των πιλότων απαιτεί αυξήσεις μισθών κατά 5,5% το τρέχον έτος για τα περίπου 5.000 μέλη της και αυτόματη αύξηση στο ύψος του πληθωρισμού από το επόμενο έτος.

Η Lufthansa απάντησε στην εξαγγελία της απεργίας, λέγοντας ότι η διοίκηση κατέθεσε μια πολύ καλή και κοινωνικά ισορροπημένη προσφορά – παρά τις παρατεταμένες επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού και τις αβέβαιες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Michael Niggemann, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Διευθυντής Εργασίας της Deutsche Lufthansa, τόνισε ότι η υπήρξε μια καλή πρόταση που δίνει συνολικά 900 ευρώ αύξηση στις βασικές μηνιαίες αποδοχές των πιλότων της Lufthansa και της Lufthansa Cargo σε δύο στάδια.

Σημειώνεται ότι υπέρ των στόχων, που έχουν τεθεί στις διαπραγματεύσεις, έχουν ταχθεί και οι πιλότοι της Eurowings. Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν να μετάσχουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις εάν τελικά δεν επέλθει συμφωνία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑