Uncategorized

Published on February 22nd, 2022 | by fileto

0

Λαχειοφόρος για καλό σκοπό!

Στην προσπάθεια δημιουργίας ξενώνων προσανατολίζεται τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», με σκοπό να φιλοξενεί σε 24ωρη βάση ενήλικες με αυτισμό, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας.

Ήδη ο πρώτος ξενώνας βρίσκεται σε τελικό στάδιο, αφού υπολείπεται η άδεια λειτουργίας του χώρου, που ενοικιάζεται στο χωριό Νίψα, για να φιλοξενήσει σε πρώτη φάση 9 αυτιστικά άτομα.

Επιθυμία των μελών του Συλλόγου είναι να λειτουργήσει έναν δεύτερο ξενώνα μεγαλύτερης χωρητικότητας στις μόνιμες εγκαταστάσεις του, στον Άβαντα, διότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, χτίζοντας από τα θεμέλια το σπίτι αυτό, κάτι που απαιτεί ένα υψηλό χρηματικό ποσό.

«Εδώ και 4 χρόνια το προσπαθούμε» δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Παντελής Μακρής, κοινωνικός λειτουργός της δομής, «μόνο που η πανδημία δυσκόλεψε κατά πολύ το εγχείρημα γι’ αυτό και προσανατολιστήκαμε στην δημιουργία λαχειοφόρου αγοράς προσελκύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών».

Τα χρήματα που θα χρειασθούν είναι πολλά και η προσπάθεια τους να τα καταφέρουν, περισσεύει.

Εδώ και ένα χρόνο μέσω της λαχειοφόρου αγοράς, προσπαθούν να συγκεντρώσουν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, με δώρα ένα αυτοκίνητο και δυο laptps. Η κλήρωση προγραμματίσθηκε να γίνει στις αρχές Απριλίου.

Σήμερα ο Σύλλογος σύμφωνα με τα στοιχεία, που μας παρουσίασε ο κ Μακρής, διατηρεί τρεις δράσεις.

  1. Το Κέντρο Ημέρας ενηλίκων με διαταραχές αυτιστικού τύπου, που λειτουργεί από το 2012 και στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται 25 άτομα ηλικίας 18 έως 65 χρόνων, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Η ακτίνα δράσης του Συλλόγου είναι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Σουφλί με δυνατότητα να επεκταθεί, εάν θα υπάρξει τρόπος μεταφοράς των ατόμων από το βόρειο Έβρο.

2. Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής (2551181077και 81241) ψυχοεκπαιδευτικής υποστήριξης, που αφορά οικογένειες και φροντιστές ατόμων με αυτισμό σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ. Η γραμμή λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και η συμμετοχή σε αυτήν είναι πολύ μεγάλη ειδικά μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

3. Η προσπάθεια δημιουργίας ξενώνων για άτομα με αυτισμό.

Στη δομή παρέχει τις υπηρεσίες του ένα ολοκληρωμένο team, που απαρτίζεται από λογοθεραπευτή, ειδική παιδαγωγό, κοινωνικό λειτουργό , ψυχίατρο, νοσηλεύτρια, Φροντιστή, Γυμναστή για ΑΜΕΑ κα.

«Ο σύλλογος στηρίζει οικονομικά κάθε δράση μας» τονίζει κ Μακρής, γι’ αυτό και η διάρκεια της λαχειοφόρου αγοράς κράτησε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Συλλόγου αγοράζοντας ένα λαχνό, μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλέφωνο 25510 80474 ή να περνούν από τα γραφεία του στην οδό Μαυροκορδάτου 12 .

www.ertnews.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑