Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 14th, 2023 | by fileto

0

Πρόβλημα για υπέρβαρο ασθενή από Ροδόπη…

Από το τηλέφωνο του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο

Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, υπόκειται – όπως καταγγέλλεται – ένας υπέρβαρος άνδρας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, στην Κομοτηνή, ο οποίος δεν εξυπηρετείται από νοσοκομείο εξαιτίας των κιλών του και μάλιστα όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, του απαντούν ότι η μεταφορά του καθίσταται αδύνατη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 58χρονος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του, έχοντας ως μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του. Ζυγίζει 360 κιλά, που δυσχεραίνουν ακόμη και την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησής του,  με τον συνήγορο των ΑμεΑ Ανδρέα Μπαρδάκη, να καταγγέλλει στο ThessToday.gr την «πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της Πολιτείας» προς το πρόσωπο του ασθενούς.

Ταλαιπωρείται για χρόνια

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα. Παρόλα αυτά δεν τον ενημερώνουν ούτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ο άνθρωπος κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βοήθεια σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, πόσο δε, να πάει στο νοσοκομείο.

«Από το τηλέφωνο του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο» τόνισε ο κ. Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσες φορές χρειάστηκε βοήθεια, στράφηκε στον ακριβό δρόμο της ιδιωτικής Υγείας, ενώ κατήγγειλε τον ασταμάτητο Γολγοθά, παρά την έγκριση προτεινόμενης θεραπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

«Ο προηγούμενος γιατρός του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑