Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 31st, 2023 | by fileto

0

Η φωτιά στον Έβρο κάποτε θα σβήσει…

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΦΩΤΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΌΠΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΕΙ…

Αφού κατηγόρησε ονομαστικά στη Βουλή τον Σωκράτη Φάμμελο για ελλειπή στοιχεία, τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ότι δεν ήξερε τι έγινε με το ελατοδάσος στην Πάρνηθα, τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι διακινεί ψεύτικα σενάρια και την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι αν και νομικός δεν γνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας όσων αξιωματικών της Πυροσβεστικής κατηγορούνται για την πυρκαγιά στο Μάτι σε μια δίκη που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή υπογράμμισε ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα σβήσει η φωτιά στον Έβρο, και είναι ικανοποιημένος που δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή…

Παράλληλα τόνισε ότι όσοι έχασαν την ζωή τους (μετανάστες) στα μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο, ανέφερε ότι έπρεπε οι ΜΚΟ να τους έχουν καθοδηγήσει και θα έπρεπε να έβλεπαν την προειδοποίηση του 112 που είχε εκπεμφθεί σε τρείς γλώσσες…

Τόνισε δε ότι για το ότι περνάνε από τα δάση του Έβρου και της Θράκης μετανάστες δεν θα προσλάβει η κυβέρνηση μόνο δασοπυροσβέστες και δασικούς, αλλά και συνοριοφύλακες!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη πρωτολογία του, πως «είναι περίπου βέβαιο ότι η αιτία της πυρκαγιάς στον Έβρο είναι ανθρωπογενής».

Στη συνέχεια ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησε σε διαδρομή που περνούν παράτυποι μετανάστες, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί πως είναι αυτοί που την προκάλεσαν, για να προσθέσει αμέσως μετά ακόμη μια ασάφεια: «Δεν ξέρουμε αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση, αλλά εφόσον υπάρχουν ένοχοι θα φροντίσουμε να τους εντοπίσουμε».

Με λίγα λόγια, μετά την πυρκαγιά στη Ρόδο, με τις γνωστές οικονομικές και οικολογικές συνέπειες, την καταστροφική πυρκαγιά στη Φυλή – Πάρνηθα, τη φωτιά στον Έβρο που ακόμη κατατρώει τα σωθικά του παμπάλαιου δάσους της Δαδιάς, αλλά και τις άλλες πυρκαγιές σε Ροδόπη, Καβάλα, Πελοπόννησο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», έδειξε τους μετανάστες ως υπευθύνους για τον πύρινο εφιάλτη.

Υπενθυμίζουμε πως μόλις προχθές, 29 Αυγούστου, η ιστοσελίδα Politico, στην ευρωπαϊκή της έκδοση, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση των Αθηνών έχει εμπλακεί σε κυνήγι αποδιοπομπαίων τράγων για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια, μας πήραν, στην κυριολεξία, χαμπάρι.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και με τρία βασικά προβλήματα να απασχολούν την κοινή γνώμη (οι εφιαλτικές πυρκαγιές, η αλόγιστη πορεία των τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα, καθώς και ο καλπάζων πληθωρισμός στις τιμές τροφίμων στα ράφια), επιχειρεί να αλλάξει πολιτική ατζέντα. Για τις φωτιές φταίνε οι μετανάστες, για την ενέργεια φταίνε οι διεθνείς αγορές και για τα τρόφιμα φταίει, όπως πάντα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το φαινόμενο El Niño. Μόνο που με τέτοιες πρακτικές και λογικές υπεκφυγής δεν ασκείται πολιτική. Ασκείται απλώς μια αποκαρδιωτικά αναποτελεσματική διακυβέρνηση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑