Stuttgart

Published on March 10th, 2024 | by fileto

0

Καινοτομίες στους εξωτερικούς μας χώρους

Από 19. έως 23. Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην έκθεση της Στουτγάρδης, η θεματική έκθεση R+T – Weltleitmesse für Rollladen, Tore und Sonnenschutz – στο Messe Stuttgart.

Πάνω από 1000 εκθέτες από την Ευρώπη, την μακρινή Κίνα και την Ασία, αλλά και την Τουρκία έδωσαν το παρόν και κάλυψαν 120 000 m2 που θεωρείται ένα πολύ καλό σκορ.

Αποκορύφωμα του R+T είναι το Βραβείο Καινοτομίας.

Κατηγορία βενετσιάνικων “σκούρων”
Χρυσό
για το SecuKit από την Warema Renkhoff SE: Η λύση για τη δεύτερη διαδρομή διαφυγής είναι εύκολη και διαισθητική στη χρήση και την εγκατάσταση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να βγείτε έξω μέσα σε δευτερόλεπτα με τη βοήθεια των αξιόπιστων μηχανικών· μπορεί να λειτουργήσει τόσο από μέσα όσο και από έξω. Το SecuKit δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια. Δεν απαιτείται συντήρηση, θέση σε λειτουργία και πρόσθετος προγραμματισμός.

Ασημί για το προϊόν LS από την Alukon KG: Η λύση συνδυάζει έλεγχο φωτός και σκουρόχρωμο μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ράβδου με ένα νέο εξωτερικό σύστημα τυφλών. Η καινοτόμος κατασκευή ράγας οδηγού με ενσωματωμένη πλευρική ανύψωση ήταν πειστική, όπως και η ικανότητα δημιουργίας μιας άνετης ατμόσφαιρας διαβίωσης χωρίς αντανάκλαση και αδιαφανούς συσκότισης με το προϊόν LS Dark.

Χάλκινο για RaffLock από την Reflexa-Werke Albrecht GmbH: Το RaffLock έπεισε την κριτική επιτροπή με την οπτική του εμφάνιση και την τεχνική αρτιότητα του συνδυασμού αντηλιακής προστασίας και εντομοαπωθητικού σε ένα προϊόν. Λειτουργεί απαλά σε αραχνοειδείς, κουνούπια και άλλα έντομα, τα οποία κρατούνται μακριά από τον χώρο διαβίωσης.

Κατηγορία ρολών
Gold for Fusion
από την Winsol NV: Το Fusion υπόσχεται έως και τέσσερις φορές περισσότερο φως της ημέρας από τα συμβατικά ρολά. Το πλήρες σκοτάδι και η επιθυμητή ποσότητα φωτός ημέρας μπορούν να ρυθμιστούν. Εκτός από την παροχή θερμικής προστασίας το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα παρέχει ηχομόνωση, η αντιδιαρρηκτική λύση Fusion προσφέρει τη δυνατότητα ατομικής προσαρμογής των αναγκών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Κατηγορία εξωτερικού χώρου
Χρυσό για Alba Butterfly από την Corradi Srl
: Στο σύστημα πέργκολας Alba Butterfly, η υφασμάτινη κουρτίνα διπλώνεται πάνω από τα σταυρωτά προφίλ χρησιμοποιώντας έναν παντογράφο. Αυτό εξασφαλίζει σημαντικά μικρότερο πλάτος συσκευασίας όταν η επιφάνεια του υφάσματος είναι ανοιχτή από πριν. Ο σχεδιασμός της υφασμάτινης επιφάνειας εξασφαλίζει επίσης βελτιστοποιημένη αποστράγγιση νερού στην πλευρική περιοχή της υδρορροής.

Silver for Code από την BT Group: Το καινοτόμο σύστημα πηχάκι αλουμινίου ταιριάζει τέλεια στις διάφορες λύσεις πέργκολας και αντικαθιστά τους συνηθισμένους γωνιακούς στύλους. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο στα μέτρα και καθιστά δυνατή την υλοποίηση ακόμη και πολύ μεμονωμένων έργων εξωτερικού χώρου με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας – διατηρώντας παράλληλα έναν εξαιρετικό σχεδιασμό. Γι’ αυτό το ειδικό βραβείο σχεδίασης πήγε στην Code από την BT.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – YIANNIS DIMITRIADIS


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑