Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 3rd, 2022 | by fileto

0

Έφτασε στην ΑΜ-Θ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο αεροδρόμιο «Μ.Αλέξανδρος», στην Χρυσούπολη Καβάλας το Σαββλατι το πρωί.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαιος έφτασε στη Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη εξαήμερη επίσκεψη στις Ιερές Μητροπόλεις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατόπιν προσκλήσεων των Σεβ. Ποιμεναρχών τους.

Κατά την επίσκεψή του στην Θάσο και την Καβάλα τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα πλαισιώνουν οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και Μητροπολιτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας και Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησίαρχης κ. Αέτιος, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και οι Εντιμ. κύριοι Παναγιώτης Γραφιαδέλης και Γεώργιος Ζεϊτινλού, εκ των υπαλλήλων του Πατριαρχείου.

Πατριαρχικός Επίτροπος ορίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος μαζί με τον Πανοσιολ. Μ.Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο προέπεμψαν τον Παναγιώτατο από το αεροδρόμιο της Πόλεως.

Φωτο από την αναχώρηση του Παναγιωτάτου:
Ν.Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑