Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 28th, 2023 | by fileto

0

Ο Γιάννης Οικονόμου στη Ροδόπη

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το Νόμο Έβρου για να ενημερωθεί για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς των προηγούμενων ημερών στη Θράκη που έπληξε και το Νομό Ροδόπης. 

Μετά από πρόσκληση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου συνέχισε την περιοδεία του στο Νομό Ροδόπης συνοδευόμενος από το υπηρεσιακό του επιτελείο. Επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα και το Σταθμό Συνοριοφυλάκων του Δήμου Ιάσμου, το Σταθμό Συνοριοφυλάκων των Σαπών καθώς και το Δήμο Σαπών.

Σε όλες τις στάσεις ο Υπουργός ενημερώθηκε από τις μάχιμες ομάδες για τα προβλήματα της περιοχής, για τις κινήσεις των λαθροδιακινητών και τους τρόπους που αυτοί μετέρχονται, είτε στα ορεινά μονοπάτια, είτε στην Εγνατία Οδό, όπου προκάλεσαν απανωτά ατυχήματα μπαίνοντας στην αντίθετη πορεία.

Παράλληλα έγινε αναφορά στις νέες ροές μεταναστών που διέρχονται τα ορεινά μονοπάτια της Ροδόπης παρακάμπτοντας το τείχος του Έβρου και αναφέρθηκαν οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για να προστατευθεί αποτελεσματικότερα η περιοχή, να φυλαχτούν τα σύνορα και να αποφευχθούν φαινόμενα αυτοδικίας. 

Συγκεκριμένα έξω από τις επιχειρησιακές επισημάνσεις που εύστοχα έκαναν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργό, παλιό του συνεργάτη στη ΟΝΝΕΔ και φίλο Γιάννη Οικονόμου και διασφάλισε 4 αποτελέσματα.

Πρώτον την επίσπευση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη και 50 στην Καβάλα και με κριτήρια ενδοποιότητας. Δεύτερον την άμεση διασφάλιση οχημάτων 4Χ4 για τη φύλαξη απομακρυσμένων ορεινών μονοπατιών και τη δίωξη λαθροδιακινητών που πλήττουν την περιοχή από τα κατασχεμένα .

Τρίτον τη διασφάλιση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για την αποτροπή και την πρόληψη όπως θερμικές κάμερας, καρφιά, κλπ. Τέταρτον μαζί με το Δήμαρχο Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο έθεσαν το θέμα την κατασκευής νέου κτηρίου από το ΕΣΠΑ για την Αστυνομία και τη Συνοριοφυλακή στις Σάπες σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρήσει ο Δήμος. 

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση ζήτησε τη συμβολή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να στελεχωθεί, να ενισχυθεί και να εξοπλιστεί καλύτερα στην περιοχή η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, η Πολιτική Προστασία και κάθε άλλη συναρμόδια υπηρεσία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑