Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 31st, 2023 | by fileto

0

Με καταγωγή από Κ. Νευροκόπι ο πιλότος του Φάντομ!

Με καταγωγή από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας είναι ο κυβερνήτης-σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης του μαχητικού Φάντομ που κατέπεσε χθες χθες το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Ο 31χρονος, που είναι και φίλος της ομάδας του Άρη, διαμένει στην Πάτρα ενώ είναι γιος του πρώην δασάρχη του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και συνέδραμαν ένα C-130, το οποίο έριχνε φωτοβολίδες για να φωτίσει την περιοχή των ερευνών βοηθώντας τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία εναλλάσσονταν όλο το βράδυ, σκανάροντας την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Ένας έμπειρος πιλότος που συμμετείχε και σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αεροπορικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στην Αγγλίας, είναι Ευστάθιος Τσιτλακίδης, που κατέπεσε και συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας. Η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη θα συνεχιστεί παρά το σκοτάδι, με την ελπίδα να βρεθεί εν ζωή. O κυβερνήτης που αγνοείται ακόμα, Στάθης Τσιτλακίδης, στη φωτογραφία είναι ο πιλότος με τα μαύρα γυαλιά που γελάει πλατιά στο «Royal International Air Tattoo Show» το 2017.

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την εποχή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.

Voria.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑