Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 30th, 2023 | by fileto

0

Τα τρία ψεύδη του δελτίου τύπου του Περιφερειάρχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθ’ όλη τη διάρκεια των πυρκαγιών η Περιφερειακή Σύνθεση απέφυγε με κάθε τρόπο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντιπολιτευτική με δεδομένο ότι σκοπός μας ήταν η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και όχι να καταδείξουμε το επίπεδο του Περιφερειάρχη και της διοίκησης.

Σήμερα όμως και αφού ο περιφερειάρχης εξέδωσε δελτίο τύπου λόγω της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στις πυρόπληκτες περιοχές, δικαιούμαστε πλέον να ασκήσουμε κριτική και ειδικά εφόσον ο Χρήστος Μέτιος περιέλαβε στην ανακοίνωσή του, τουλάχιστον τρία ψεύδη.

Ψεύδος πρώτο: Ο περιφερειάρχης ουδόλως ήταν παρών κατά την διάρκεια των πυρκαγιών, αλλά εμφανίστηκε ελάχιστες φορές, ενώ την ώρα που οι φλόγες κατάπιναν τον Έβρο, μέλη της διοίκησής του, διασκέδαζαν στα πανηγύρια!

Ψεύδος δεύτερο: Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η επίσκεψη του κλιμακίου έγινε με δική του πρωτοβουλία (!) Πρώτον, αυτό δεν προκύπτει από πουθενά και δεύτερον -και σημαντικότερο – δεν εξηγεί για ποιο λόγο δεν ανέλαβε νωρίτερα την πρωτοβουλία, ώστε μαζί με το κλιμάκιο να έρθει και η σχετική ενίσχυση των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ψεύδος τρίτο: Παρά το δελτίο τύπου ο περιφερειάρχης δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο να πει για την αντιμετώπιση των μείζονος σημασίας οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκάλεσαν οι πυρκαγιές ούτε και έχει να παρουσιάσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση της γενικευμένης κρίσης.

Η μόνη αλήθεια που έχει αυτή η ανακοίνωση είναι το γεγονός ότι για άλλη μία φορά ο περιφερειάρχης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την κυβέρνηση για να απαλλαγεί από τις σοβαρότατες ευθύνες που τον βαρύνουν. Άλλωστε, όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης χωρίς καμία δική του διεκδίκηση. Ο ίδιος τη μόνη ευθύνη που ανέλαβε είναι να μοιράσει σανό στους πληγέντες κτηνοτρόφους, ενώ  δεν απαντάει και στο κρισιμότερο ερώτημα όλων:

ποιο ήταν το σχέδιο με το οποίο λειτούργησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την διαχείριση και αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς; Υπήρχε κάποιο σχέδιο, τελικά;

Όλα αυτά, 39 μέρες πριν τις εκλογές Είμαστε βέβαιοι ότι η διοίκηση η οποία θα εκλεγεί θα συνεργαστεί σοβαρά με την κυβέρνηση διεκδικώντας για την αποκατάσταση και την προστασία των πυρόπληκτων περιοχών


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑