Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 14th, 2021 | by fileto

0

Για την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας 9 επενδυτές

Στις 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί e-auction για το «κτήμα Νέας Ηρακλείτσας», στην Καβάλα, συνολικού εμβαδού περίπου 150 στρεμμάτων για το οποίο υπάρχουν 9 ενδιαφερόμενοι και υψηλές προσδοκίες.

Η διαδικασία θα ακολουθήσει το πρότυπο του πετυχημένου (ως προς την προσέλκυση ενδιαφέροντος και το τίμημα που επετεύχθη) ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που έγινε με τις Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το timing του διαγωνισμού αποκάλυψε, όπως ανέδειξε το insider, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπου των media, με το Ταμείο να έχει ψηλά στην ατζέντα του την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων με τοπικού ενδιαφέροντος αλλά με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής. Ποιο είναι όμως το εν λόγω ακίνητο;

Πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν έχει «παίξει» ιδιαίτερα στην ειδησεογραφία αλλά αποτελεί στόχο αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, σε … κοντινό χρονικό ορίζοντα. Το «Κτήμα Νέα Ηρακλείτσα» βρίσκεται στην Καβάλα (περιοχή «Αλάνες», Νέα Ηρακλείτσα, Δήμος Παγγαίου), στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Έχει έκταση 149.733.43 τ.μ. (Γεωτεμάχιο Α με 44.592 τ.μ. & Γεωτεμάχιo B με 105.140 τ.μ.). Πρόκειται για όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα στη θέση Αλάνες, με συνολική παραθαλάσσια πρόσοψη 600 μέτρων, με το σενάριο ανάπτυξης να προβλέπει παλιότερα τους τομείς «Τουρισμός – Αναψυχή» και την πώλησή του μέσω της πλατφόρμας e- auction.

Τυπικά η διαδικασία είχε εκκινήσει στα τέλη του 2020 αλλά δόθηκε παράταση για την καταληκτικής ημερομηνία υποβολής προσφορών και πλέον φαίνεται να έχει ωριμάσει εκ νέου καθώς αναμένεται η διεξαγωγή ηλεκτρονικού διαγωνισμού Β’ Φάσης e-auction, με στόχο και να φέρει οφέλη στην τοπική οικονομία.

Άλλωστε, η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα αναξιοποίητο ακίνητο επί σειρά ετών – στο παρελθόν είχε βγει προς ενοικίαση, χωρίς ωστόσο να τελεσφορήσει η διαδικασία – με σημαντικές όμως προοπτικές ανάπτυξης, όπως αναφέρουν γνώστες της περιοχής.

Τα πλεονεκτήματά του!

Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping (!). Όπως αναφέρονταν παλιότερα από το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου. Έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο.

Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ. και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ.). Και στα δυο οικόπεδα δεν υφίστανται κτίσματα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑