Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 8th, 2022 | by fileto

0

Μέτιος και Στυλιανίδης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Στην τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου IGB (Gas Interconnector Greece-Bulgaria), που πραγματοποίηθηκε σήμερα Παρασκευή μεσημέρι, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσκεκλημένοι ήταν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας, όπως και ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, της χώρας που προμηθεύει με Φυσικό Αέριο τον αγωγό TAP, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογo του Κώστα Σκρέκα.

Αμέσως μετά την άφιξή του στη Θράκη ο Πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή εγκαινίων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Εμείς παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη, τα κεφάλαια, το όραμα, το σχέδιο, έτσι ώστε η Θράκη σήμερα πραγματικά να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα που αλλάζει”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρότρυνε τα νέα παιδιά να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις από τις εμπειρίες τους στην κατασκήνωση καθώς όπως είπε “θα είναι εμπειρίες που θα σας συνοδεύουν για μία ζωή” και παράλληλα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

“Αυτό το σημαντικό έργο για τη νέα γενιά της Θράκης είναι μία μόνο απόδειξη ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη σε συνεργασία με την Περιφερειακή και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να δρομολογούμε έργα τα οποία είναι ωφέλιμα για τους πολίτες, πρωτίστως ωφέλιμα για τη νέα γενιά. Χρέος μας είναι η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από εμάς και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα η οποία θα διακρίνεται και δεν θα είναι ουραγός”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανής, Μαρία Παπαδοπούλου, τον Δήμαρχο Μαρωνείας, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο και τον Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανής, που ιδρύθηκε το 1981 από πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Ανατολικής Θράκης οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1922 και το 1924. Σημειώνεται ότι στη διαμόρφωση του Μουσείου σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την περιοδεία στην αγορά της Κομοτηνής, συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, ενώ κάθισε σε καφέ μαζί με νεολαία, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑