Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 21st, 2022 | by fileto

0

Μπαράζ συλλήψεων διακινητών στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν χθες (20-7-2022), σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί πλησίον του οικισμού Νίψας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών , συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί στον κόμβο Αρδανίου αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει ανατραπεί εκτός της οδού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διακινούμενου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες που έφερε το ανωτέρω αυτοκίνητο ανήκουν σε άλλο όχημα.

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος του οικισμού Κιμμερίων), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου , συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επιπλέον προέκυψε ότι για τις πινακίδες που έφερε το ανωτέρω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 18-7-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη τέταρτη περίπτωση , το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι οδηγοί –διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, πινακίδες κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑