Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 25th, 2023 | by fileto

0

Βγήκε εκτός έδρας ο Στάθης Κωνσταντινίδης

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ

Την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ανακαίνιση και αναβάθμιση των ελληνικών συνοριακών εγκαταστάσεων στις Καστανιές του Έβρου εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια λειτουργίας της νέας τουρκικής συνοριακής πύλης στο σημείο Καστανιές-Pazarkule, που ολοκληρώθηκε με συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, κατά την ολιγόωρη παραμονή στο νέο τουρκικό συνοριακό σταθμό, ο κ. Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου κ. Omer Bolat και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Τουρκίας κ. Rifat Hisarciklioglu. οι οποίοι ήταν από κοινού οι διοργανωτές της τελετής εγκαινίων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κωνσταντινίδης επανέλαβε τις ευχαριστίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συνδρομή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λειτουργία σύγχρονων συνοριακών σταθμών στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν εμβαθύνει τις διακρατικές σχέσεις μόνο στο εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά συνιστά γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε μια δύσκολη συνθήκη για την Ελλάδα, δεδομένου ότι βιώνουμε μεγάλα προβλήματα εξαιτίας φυσικών φαινομένων, την ώρα που είμαστε στη διαδικασία αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών, θα ήθελα να επαναλάβω τις ευχαριστίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συνδρομή της Τουρκίας. Την ίδια αλληλεγγύη είχαμε και εμείς τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Ν.Α. Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023. Αυτές οι δύσκολες στιγμές μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά.

Συγχαίρω όλους όσοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία και την αναβάθμιση των συνοριακών σταθμών της Τουρκίας. Πρόκειται για μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αναβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών για όσους εισέρχονται στην Τουρκία και για όσους εξέρχονται από τη χώρα. Εκφράζω την πίστη ότι τέτοια έργα μπορούν να εμβαθύνουν τις σχέσεις των δύο χωρών, όχι μόνο στο οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς, ανάμεσα στις Κυβερνήσεις μας, ανάμεσα στα δύο κράτη».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑