Άποψη - Γνώμη

Published on January 5th, 2023 | by fileto

0

Τι μας έφερε ο Άγιος Βασίλης

Του Δημήτρη Λυμπεράκη…

Μέσα από τον κατακλυσμό ειδήσεων με τις οποίες τα ελληνικά ΜΜΕ, κατ εντολήν Πέτσα, επιβαρύνουν το κουρασμένο μυαλό μας, και που μέσω της πλήρους απασχόλησής του δημιουργούν μία αίσθηση «αδικαιολόγητου επείγοντος» και «αδικαιολόγητου άγχους» οδηγηθήκαμε και φέτος σε μία χρυσοκόκκινη επέλαση του εφήμερου των Χριστουγέννων και των εορτών του 12ημέρου.

Αυτή η προσπάθεια ενοχοποίησής και συνυπευθυνότητάς μας για οποιαδήποτε ατυχία, δυστυχία, βρωμιά, απάτη κι εξευτελισμό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα σαφέστατα και στοχεύει στην πλήρη απασχόληση του μυαλού μας με δυστοπικές καταστάσεις και στον ακρωτηριασμό φυσικά της αισθητικής και του αξιακού φορτίου που θα έπρεπε όλοι και όλες να φυλάσσουμε και να προβάλλουμε ως σκεπτόμενα όντα.

Η επίπλαστη χαρά των εορτών και η δηθενιά της διασκέδασης κι όχι της ψυχαγωγίας που επιβάλλεται μας οδήγησαν once more στον προσκυνηματικό αυτόν καταναλωτισμό με περιτύλιγμα εορταστικό.. Κι αν οι παλαιότερες ανθρώπινες ανακαλύψεις αποσκοπούσαν στην κάλυψη των βασικών ανθρώπινων αναγκών και ήταν αναπόστατο κομμάτι της συλλογικής συνείδησης της ομάδας και της επιβίωσης καθενός από τα μέλη της, οι ουρές για το καινούργιο iphone, τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια των δημάρχων, η διασκέδαση με χαμηλής ποιότητας μπουζουκοτράγουδα, η αναγνωρισιμότητα της τηλεπερσόνας που ξεπερνά αυτήν του πιο λαμπρού επιστήμονα και το φονικό και η αρρωστημένη σαρκική λατρεία και το έγκλημα και η υπεξαίρεση χρημάτων και η σήψη της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα οδηγούν σε μία στοχευμένη (;) απομάκρυνση από οτιδήποτε πολιτικό και ουσιώδες συμβαίνει και δημιουργείται στη χώρα, που περηφανεύεται ότι εφηύρε τη Δημοκρατία.

Τί μας έφερε λοιπόν ο άγιος Βασίλης;

Θλιβερές γυναικείες παρουσίες περιέφεραν τηλεοπτικά και διαδικτυακά την απόγνωση που γεννά η παιδοκτονία και δέχονταν να γίνουν βορά της αδηφάγας τηλεθέασης.

Παιδοβιαστές με υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις θεωρήθηκαν ως μη ύποπτοι φυγής και αποφυλακίστηκαν, αδιαφορώντας με ειρωνεία για το κύμα οργής που σάρωνε όλη τη χώρα και συμπαρέσυρε το όποιο αξιακό οικοδόμημα έχει απομείνει σ αυτόν τον έρμο λαό.

Οκτώ ανήλικοι εγκληματίες βίαζαν επί ένα μήνα ένα 15χρονο συμμαθητή τους και διακινούσαν το αντίστοιχο παραγόμενο ψηφιακό υλικό. «Για πλάκα, δεν γνώριζαν τη σοβαρότητα της πράξης τους, το είχαν δει σε ταινίες» κι άλλα τέτοια εδώδιμα και αποικιακά. Και οι γονείς τους να υπερθεματίζουν για την ποιότητα των οικογενειών τους αντί να αποδέχονται την αδιαφορία και ανικανότητά τους Και τα τραγούδια και τα βίντεο που απευθύνονται στους εφήβους να κανονικοποιούν τη βία, τον ξυλοδαρμό, τα ναρκωτικά και το σεξ. Μία κοινωνία με «κλειστά μάτια» και μία δικαιοσύνη ετοιμοθάνατη

ΜΜΕ πλήρως ελεγχόμενα από την κρατική προπαγάνδα, πληρωμένα με χρήματα δικά μας υμνολογούσαν ολημερίς κι ολονυχτίς τη Μετριότητα του Αξεπέραστου και κουνούσαν απαξιωτικά το δάχτυλο σε όσους επέμεναν να προβληματίζονται και να καταλήγουν στο ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας σε τούτη την έρμη χώρα.

Ανήμπορος ο Αξεπέραστος να κατανοήσει τις βασικές αρχές της ανθρώπινης καθημερινότητας και του μόχθου της επιβίωσης, αφού μισεί οτιδήποτε λαικό και δε διαθέτει τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση, δήλωνε άγνοια για το όργιο των τηλεφωνικών υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, προσπαθώντας να μας πείσει ότι αυτό είναι και το δυστοπικό μας μέλλον, του μεγάλου Αδελφού που ακούει και ελέγχει όλες και όλους.

Πολιτικοί των 2 κομμάτων, που είναι και τα αποκλειστικώς υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας, εξακολούθησαν να επιδίδονται στο λαοφιλές σπορ των διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και είτε, μετά τη λαική οργή, διαγράφτηκαν (Πάτσης) είτε οδηγήθηκαν σε παραίτηση (Χειμάρας) στο όνομα και καλά της ευθιξίας και του «δεν γνώριζα» αλλά «θα επανορθώσω». Στους πράσινους πάλι του ευρωπαικού σοσιαλισμού και του καθ ημάς Κινήματος μία Μακεδονομάχος, που ξιφουλκούσε υπέρ της καθαρότητας της ελληνικής φυλής (Πρέσπες) και του ¨μένουμε Ευρώπη» δε δίστασε να βάλει χέρι σε 1.5 εκατομμύριο ευρώ, γιατί……τα σχόλια δικά σας!!

Κι άλλα δώρα! Υπερωρίες που πληρώνονται σε ρεπό, απελευθέρωση της πρώτης κατοικίας, ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων, αποκλεισμός 25000 μαθητών από τις Πανεπιστημιακές σχολές, έκρηξη μετακλητών υπαλλήλων σε πρωτόγνωρα επίπεδα με παράλληλη αύξηση του μισθού τους και μείωση των απαιτούμενων προσόντων, υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι χωρίς έστω ένα πτυχίο, διαχείριση της πανδημίας με πολιτικές και ρουσφετολογικές σκοπιμότητες, έξοδος από την κρίση της πανδημίας με κονδύλια που αφορούσαν κατά κύριο λόγο τις ελίτ και τις μεγάλο-επιχειρήσεις’

Και το αβγό 0,40 κι 1,90 το ψωμί κι 1,70 η ζάχαρη και 12 ευρώ το κιλό η φέτα και 15 ευρώ το κιλό το μοσχαράκι και 248 ευρώ η κιλοβατώρα και φάρμακα σε έλλειψη τραγική. Και ο Αξεπέραστος σε διαρκή αποδρομή σε ακρογιαλιές και δειλινά, σε βουνά και θάλασσες να ευνοεί σκανδαλωδώς τους κολλητούς μεγαλοπαρόχους της ενέργειας χωρίς να ντρέπεται για την επιδοματική φτηνιάρικη πολιτική, που γίνεται με δικά μας χρήματα.

Ο Αγιος Βασίλης ήταν γενναιόδωρος φέτος μαζί μας. Και Ερντογάν μας έφερε χαιδεύοντας, χρονιάρες μέρες, τα πατριωτικά μας ένστικτα, και Θέμη Αδαμαντίδη μας έφερε και Κούγια μας έφερε και Ζαμέ Κορωπί μας έφερε και Κοκλώνη μας έφερε και πλατεία Συντάγματος με Μπακογιάννη να μοιράζει φράγκα, φυσικά κι όχι δικά του.

Να τον κατευοδώσουμε όμως σύντομα, γιατί άρχισαν οι κοπές της πίττας. Εκεί ντε που παρατηρείται συνωστισμός υποψηφίων κάθε είδους και ιδεολογικής απόχρωσης κι όπου εκφωνούνται λογύδρια δοκιμάζοντας τις αντοχές των παρευρισκομένων και τη δική μας ανοχή σε όλα αυτά τα χιλιοειπωμένα κι επαναλαμβανόμενα ετησίως, που μάλλον ψηφαλάκια δεν αποφέρουν.

Καλή Χρονιά με Υγεία και Τύχη

Λυμπεράκης Δημήτρης

Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑