Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 6th, 2023 | by fileto

0

Η αλήθεια που μας κρύβουν για την Θράκη!

 του Μανώλη Κοττάκη 

Δεν τόλμησε να αποκαλύψει όλα για όλα όσα συμβαίνουν στην Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές στη Βουλή.

Υπογράμμισε μόνο ότι μπήκαν ταυτόχρονα 25 φωτιές όταν χάθηκε ο έλεγχος , ότι η φωτιά που έκαψε όλο το νομό μπήκε στη ¨μέση του πουθενά¨ και δεν οφείλεται σε κεραυνό ή σε καλώδιο της Δ.Ε.Η. , ότι η αιτία είναι ¨ανθρωπογενής ¨ και ότι το δάσος της Δαδιάς περιλαμβάνεται στο δρομολόγιο των διακινητών παράνομων μεταναστών. Ανάμεσα σε δευτερεύουσες προτάσεις του ανακαλύψαμε τις λέξεις ¨ εθνική ασφάλεια ¨ και ¨ υβριδικές επιθέσεις ¨ δειλά διατυπωμένες όμως. Ίσως γιατί αν τις ανέπτυσσε θα έπρεπε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό και στους κατοίκους της περιοχής γιατί ο νομός τους έχει γίνει στόχος.

Η ¨ Εστία της Κυριακής¨ επισκέφθηκε όλη αυτή την εβδομάδα τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Είναι ιερό της καθήκον να μάθει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει .

Και όχι να γράφει ¨ ποιήματα για τον καιρό δίπλα στην θερμάστρα¨ κατά τον διάσημο στίχο του ποιητή Κατσαρού στο ¨ Αντισταθείτε ¨ .

Συνομίλησε με κρατικούς αξιωματούχους , αιρετούς , επιχειρηματίες και κατοίκους για όλο αυτό που συγκλονίζει την περιοχή. Και αρχίζει από σήμερα να αποκαλύπτει την αλήθεια που μας κρύβουν.

Τα μυστικά που μας κρύβουν. Την καταστροφή που μας κρύβουν. Την ανυπολόγιστη καταστροφή όχι μόνο στο περιβάλλον ( στάχτη 800.000 στρέμματα στην μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης ) αλλά και σε κρίσιμες για την εθνική μας ασφάλεια εγκαταστάσεις .

Αλλά και περιοχών προκαλύψεων για την εθνική μας άμυνα .

Οι οποίες έγιναν στόχος μιας πυρκαγιάς που αφέθηκε να κατακαίει επί δύο ολόκληρες εβδομάδες στους ιερούς προμαχώνες των συνόρων μας.

Αυτοί που γνωρίζουν μιλούν: Ανεξαρτήτως του ποιος έβαλε ή δεν έβαλε την φωτιά ( διότι οι εμπρηστές δεν αφήνουν εθνικά αποτυπώματα ), αυτό που γίνεται σαφές από την μελέτη των στοιχείων είναι ότι η Τουρκία έχει αναβαθμίσει την παρέμβαση της στην περιοχή, έχει αλλάξει το επίπεδο του συναγερμού και στην ουσία αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλά επίπεδα και στους τρεις νομούς έχει αρχίσει μια μεγάλη πρόβα έντασης με ψυχολογικές επιχειρήσεις άσκησης κυριαρχίας .

Ο νομός Έβρου μετά την φωτιά είναι σε μεγάλο βαθμό , όχι απολύτως βεβαίως , αμυντικά αποδυναμωμένος.

Μιλάμε για μεγάλη εθνική καταστροφή.

Μερική εθνική καταστροφή. 

Πως έπεσαν στο χαντάκι στρατιώτες 

Όσα κατήγγειλε η περιφερειακή ένωση στρατιωτικών νομού Ξάνθης για τα συγκλονιστικά γεγονότα στο στρατόπεδο του Άβαντα όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών χωρίς να υπεισέρχεται σε ευαίσθητες για την εθνική μας ασφάλεια λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικά.

Η φωτιά περικύκλωσε ξαφνικά άρματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα που εξέρχονταν σε φάλαγγα έξω από το στρατόπεδο προληπτικά ενώ αυτή ήταν τουλάχιστον ενάμισι χιλιόμετρο μακριά τους. Με συνέπεια να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή 11 αξιωματικών και στρατιωτών .

Τρεις και των οποίων επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικό φορτηγάκι άρον άρον και τραυματίστηκαν (ο ένας σοβαρά) όταν αυτό λόγω περιορισμένης ορατότητας έπεσε σε χαντάκι. Η πυροσβεστική υπηρεσία , σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ουδέποτε εμφανίστηκε.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα μας ότι και στον Άβαντα καταστράφηκαν πυρομαχικά, στρατιωτικός οπλισμός γενικότερα . Αλλά όλα τα κάλυψε η εθνική σιωπή.

Ανέφεραν επίσης ότι οι πυρκαγιές στο νομό Ροδόπης είχαν επίσης ως στόχο αποθήκες πυρομαχικών. Τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στο βόρειο τμήμα του νομού , στην περιοχή των Σαπών.

Ανέφεραν τέλος ότι από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη στις θέσεις που βρίσκονται τοποθετημένες οι κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλεως ( μία εκ των οποίων καταστράφηκε ολοσχερώς), κινδύνεψαν και καταστάσεις υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια. Τυχαίο ;

Ευτυχώς το κακό απετράπη. Κατά την κρίσιμη στιγμή όταν γίνονταν εκκενώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως στην Μάκρη, στα FM έγινε γενικό μπλακάουτ και αυτά κατελήφθησαν από τουρκικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οι οποίοι εξέπεμπαν ευτυχώς μαζί με κάποιους ελληνικούς των οποίων το σήμα δεν διεκόπη .

Διατρέχοντας την Εγνατία οδό από την Αλεξανδρούπολη έως την Ξάνθη διαπιστώσαμε ότι εκπέμπουν πλέον στα FM ανενόχλητα η τουρκική δημόσια ραδιοφωνία , το ΤRT και το CNN Turk κάνοντας ασύστολη προπαγάνδα στον τοπικό πληθυσμό οπότε αυτό χρειάζεται.

Τα τοπικά προγράμματα των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής ραδιοφωνίας στην Κομοτηνή και στην Ορεστιάδα είναι σε σύγκριση με το παρελθόν υποβαθμισμένα και δεν κατέχουν την δεσπόζουσα θέση στην ενημέρωση του πληθυσμού που είχαμε στο παρελθόν.

Σημειωτέον ότι ίδια κατάσταση επικρατεί και στα νησιά του Αιγαίου όπου εκπέμπουν όλοι οι κρατικοί σταθμοί της τουρκικής ραδιοφωνίας ! 

Βουλή: μιλούσαν για τα πουρνάρια και για τα χόρτα αντί για την εθνική καταστροφή! Δεν είναι χωρίς σημασία και η πληροφορία που διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου στο μικτό χωριό Σαύρα άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με τη φράση «εδώ είναι Τουρκία» για να πτοήσουν τον χριστιανικό ακριτικό πληθυσμό.

Ανεξαρτήτως το ποιος έβαλε λοιπόν και ποιος δεν έβαλε την φωτιά στην ¨μέση του πουθενά¨ και ξαφνικά έξω από στρατόπεδα κρίσιμη σημασίας για την εθνική μας άμυνα, ανεξαρτήτως της συμπτώσεως η φωτιά να πλήξει κοινότητες όπως τα Λάβαρα και το Δορικό , που θεωρούνται ότι εντάσσονται στην προκάλυψη της ελληνικής άμυνας ,είναι προφανές ότι αυτή η ανυπολόγιστη μερική εθνική καταστροφή απεκρύβη στις διαστάσεις της από τον ελληνικό λαό στην προχθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Το οποίο συνεδρίασε σε μία γενικώς χαρίεσσα ατμόσφαιρα ασχολούμενο με …πουρνάρια, χόρτα, και κλιματική αλλαγή . Και δεν ξεχνάμε βεβαίως την πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία στην τελευταία επίσκεψη της στο νομό στις 15 Αυγούστου αντί να πάει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να συναντήσει στις καλύβες των συνόρων που φυλάσσει Θερμοπύλες την κυρά του Δέλτα έκανε ασκήσεις δημοσίων σχέσεων ! 

Ίασμος Ροδόπης όπως Πύλα Κύπρου : Η μεγάλη πρόβα 

Κι όμως! Πέρα από τις φωτιές που ενδεχομένως ανήκουν σε εκτεταμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη αρχίσει για την κατάπτωση του ηθικού του πληθυσμού σε όλη την Θράκη (και την φυγή του σε άλλες περιοχές ) οι συνέπειες στο συσχετισμό των σύνοικων στοιχείων αυτή τη στιγμή στην Θράκη είναι προφανείς . Εν προκειμένω , εδώ αποδεδειγμένα, η Άγκυρα έχει αρχίσει την μεγάλη πρόβα.

Την πρόβα της αμφισβήτησης κυριαρχίας . Πιλότος της πρόβας είναι ένας μικρός σχετικά δήμος, μικτός σε πληθυσμό κατοικούμενος από μουσουλμάνους και χριστιανούς, ο Δήμος Ιάσμου με 12,247 κατοίκους ( απογραφή 2021 ) .Ο οποίος μέχρι το 2010 εξέλεγε χριστιανό δήμαρχο.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο του Καλλικράτη και σε εφαρμογή της συμφωνίας αλληλοϋποστήριξης με το τουρκικό προξενείο για να εκλέγονται δύο μουσουλμάνοι δήμαρχοι στο νομό, προσέθεσε δύο μειονοτικές κοινότητες στο συγκεκριμένο Δήμο ώστε να αλλάξει δραματικά την πληθυσμιακή ισορροπία. Τον Σώστη ( επλήγη από πυρκαγιά ) και τους Αμαξάδες.

Έκτοτε ο Δήμος αυτός εκλέγει μουσουλμάνο δήμαρχο! Ο Δήμος αυτός με τα μικτά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά της Πύλας που βρίσκεται στην νεκρά ζώνη της Κύπρου και έγινε στόχος επίθεσης από τους Τουρκοκυπρίους έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά στο σχεδιασμό της Άγκυρας .

Και έχει αναβαθμιστεί γιατί θα αποτελέσει τον πιλότο για όλα όσα θα συμβούν στο μέλλον και σε άλλους μικτούς δήμους της περιοχής ακόμα και κατά πλειονότητα χριστιανικούς σήμερα , τους οποίους το προξενείο θέλει να ελέγξει! Προκειμένου να θέσει στο επόμενο στάδιο το σχέδιο που έχει κατά νου να εφαρμόσει.

Να αξιοποιήσει δηλαδή τους μουσουλμάνους δημάρχους για να θέσουν ζήτημα τουρκικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στα δημόσια έγγραφα, τουρκικής γλώσσας στις πινακίδες και εν τέλει να εγείρουν ζήτημα ¨τουρκικής μειονότητας¨ . Μαζί με τους ήδη εκλεγέντες μειονοτικούς βουλευτές . 

Ο υποψήφιος του βαθέος κράτους , η διάσπαση των Χριστιανών και το κλείδωμα του Προξένου 

Δύο στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη πρόβα :Πρώτον η επιλογή της υποψηφιότητας του δικηγόρου Τζανέρ για το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Ιάσμου. Δεν πρόκειται για τυχαίο πρόσωπο. Ξεπερνά η επιρροή του τα σύνορα του προξενείου και βγαίνει από την Ελληνική Επικράτεια .

Χάνεται βαθιά στην Ανατολή . Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο καλούν κάθ’ υπόδειξη τρίτων παράνομοι μετανάστες προς υπεράσπιση τους μόλις περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρόκειται δηλαδή για πρόσωπο με ειδικό εκτόπισμα στο βαθύ κράτος της Ανατολής .

Το δεύτερο στοιχείο είναι η προσχώρηση στο συνδυασμό του κυρίου Τζανέρ κορυφαίου χριστιανού παράγοντα της περιοχής, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε και δήμαρχος . Το προξενείο με αυτό τον τρόπο θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον πληθυσμό ότι ακόμη και το χριστιανικό στοιχείο διασπάται και ένα μέρος του συντάσσεται με τους υποψήφιους του. Μέχρι στιγμής συνέβαινε το ανάποδο.

Μειονοτικοί υποψήφιοι συντάσσονταν με χριστιανούς υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους ,καθ’ υπόδειξη του προξενείου, για να ελέγχουν τις αποφάσεις τους. Και για να τους υποχρεώνουν να αναγνωρίζουν τους ψευτομουφτήδες . Τώρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Μέρος των χριστιανών υποψηφίων αιρετών συστρατεύονται και υποτάσσονται με τις δυνάμεις των προξενικών υποψηφίων. Η διάσπαση του χριστιανικού στοιχείου σε τοπικούς δήμους είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη , ιδιαίτερα αν γενικευτεί στο μέλλον. Θυμίζει εποχές ελληνικών κοινοτήτων στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι δημότες αυτών των δήμων μπορεί να αισθανθούν πρόσφυγες μέσα στους γενέθλιους τόπους τους. Εάν ο νομός Έβρου ¨Ουκρανοποιήθηκε ¨ στο έδαφος του για να είναι ορατός από τους δορυφόρους και για να καταστεί ευάλωτος σε μελλοντικές επιθέσεις, ο νομός Ροδόπης αυτή τη στιγμή επιχειρείται να ¨ Κοσσοβοποιηθεί¨ . Ήδη τουρκικές ονομασίες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις φωτεινές επιγραφές αλυσίδων τοπικών σούπερ μάρκετ , λίγα μέτρα από την πλατεία της Κομοτηνής . Το ενοίκιο που πληρώνει η συγκεκριμένη ιδιοκτησία είναι μόλις 50 € το μήνα επειδή είναι βακουφικό. 

Ο ¨σοβαρός¨ Πρόξενος Αϊκούτ Ουνάλ κινείται ανεξέλεγκτος κύριε πρωθυπουργέ 

Για να καταστεί σαφές απολύτως ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή αρκεί να επισημανθεί ότι την προηγούμενη βδομάδα ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αϊκούτ Ουνάλ, υιός του αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έως το 2017, επισκέφτηκε το μεταβατικό δήμαρχο Ιάσμου κύριο Μουμίν ο όποιος σχεδίαζε να πολιτευτεί με μετριοπαθή μειονοτικό υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος δεν υποστηρίζεται από την Άγκυρα. Τον …¨κλείδωσε¨ κατ’ ουσίαν στο γραφείο του και τον υποχρέωσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή εμπιστεύτηκαν στην εφημερίδα μας την εκτίμηση ότι ο συγκεκριμένος διπλωμάτης κινείται πολύ πιο έξυπνα στο παρασκήνιο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του.

Ο προκάτοχός του που ανήκε στον κύκλο του Χουλουσί Ακάρ μετατέθηκε δυσμενώς στο Ουζμπεκιστάν. Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι ο Χριστιανός Δήμαρχος Σαππών Ντίντος Χαριτόπουλος ευχαρίστησε με ανάρτησή του στο Facebook μεταξύ άλλων τον Τούρκο Πρόξενο για την συμπαράσταση! Η ανάρτηση συνοδεύεται από κοινή φωτογραφία τους. 

Το μπλε φθίνει, το κόκκινο αυξάνει 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα θέσει το ζήτημα των ωμών παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στις πάσης φύσεως εκλογές στον πρόεδρο Ερντογάν. Άγνωστο αν το έκανε . Φαίνεται πάντως ότι το ενδιαφέρον του εξαντλήθηκε στις εθνικές εκλογές όταν το γαλάζιο της Νέας Δημοκρατίας απειλήθηκε από το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που το μπλε της ελληνικής Δημοκρατίας απειλείται από το κόκκινο της τουρκικής Δημοκρατίας δεν βλέπουμε ιδιαίτερες αντιδράσεις. Το αντίθετο! Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών έχει μείνει γυμνή μετά την τοποθέτηση του τέως επικεφαλής της διπλωμάτη στο γενικό προξενείο Βοστώνης.

Λόγω μάλιστα της απροθυμίας διπλωμάτων μας να μαθητεύσουν στην ¨αντιτουριστική ¨ Θράκη αντί των δελεαστικών εκθαμβωτικών πρωτευουσών της Δυτικής Ευρώπης χρειάστηκε να μετακινηθεί από τη Βοστώνη στις φωτιές ο κύριος Τέγος για να βοηθήσει προσωρινά στους χειρισμούς! Αλλά η λύση δεν είναι αυτή.

Όσο άξιος κι αν είναι ο συγκεκριμένος διπλωμάτης. Δεν είναι δυνατόν απέναντι σε έναν έμπειρο Τούρκο πρόξενο, τέσσερις υποπρόξενους, άπειρο προσωπικό, και 7000 ¨στρατό ¨ , η Ελληνική Δημοκρατία να προτάσσει σήμερα για την υπεράσπιση της Θράκης έναν ελπιδοφόρο νέο διπλωμάτη, ο οποίος πήγε στην υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης ως εθελοντής μετακινηθείς από την πρεσβεία του Ιράν και δύο διοικητικούς υπαλλήλους !

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενα σημειώματα μας οι Τούρκοι χρησιμοποιώντας την τακτική ¨ η εμείς ή αυτοί¨ ( είτε σε χριστιανούς αξιωματούχους κομμάτων τους οποίους κατάφεραν να εκπαραθυρώσουν από το ΣΥΡΙΖΑ είτε σε μουσουλμάνους βουλευτές όπως ο Ιλχάν ) έχουν αναβαθμίσει εντυπωσιακά το επίπεδο της παρέμβασης τους και δείχνουν ότι ακόμα και όταν σβήσουν οι φωτιές ,η Θράκη θα εξακολουθήσει να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. 

Τα κατηχητικά του Ισλάμ και ο ψευτομουφτής 

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Εκτός από την εθνική άμυνα, εκτός από τις κρίσιμες υποδομές για την εθνική μας ασφάλεια, εκτός από τον έλεγχο της μπάντας των FM, εκτός από τον έλεγχο των δήμων και την διάσπαση του χριστιανικού στοιχείου υπάρχουν κι άλλα τεράστια ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο της τοπικής οικονομίας, την αγορά γης, την εκπαίδευση και τα κατηχητικά του Ισλάμ από τους ψευτομουφτήδες ( κουράν κουρσού) . Και βεβαίως τον πληθυσμιακό συσχετισμό. Θα επανέλθουμε .

Απλώς σήμερα σημαίνουμε ηχηρά περισσότερο από κάθε άλλη φορά την καμπάνα του συναγερμού για την Θράκη. Ξυπνήστε! Τελευταίο αλλά όχι έλασσον: οι φόβοι για προβοκάτσια ειδικά σε τέμενη της περιοχής είναι υπαρκτοί .Ήδη έγινε μία πρώτη απόπειρα προ καιρού σε τζάμι της Ξάνθης όταν γαλλικής καταγωγής μουσουλμάνος έσκισε προκλητικά το Κοράνι για να υποκινήσει την μουσουλμανική μειονότητα σε κινητοποιήσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑