Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 10th, 2022 | by fileto

0

Μάκης Παπαδόπουλος: ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ πεσμένη γέφυρα

“Μνημείο” αδιαφορίας

Η δημοτική μας παράταξη, ΠΡΩΤΗ και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ημέρα που έπεσε η γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο, είχε διατυπώσει την πρόταση να υλοποιηθεί η ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ του δρόμου, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Με την πρότασή μας, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα λυνόταν μέσα σε δύο μήνες, με μία μικρή τεχνική παρέμβαση, με ελάχιστο κόστος και γρήγορη υλοποίηση, χωρίς καμία σοβαρή καθυστέρηση.

Παράλληλα, ΕΠΙΜΕΝΑΜΕ να αξιοποιήσουμε το κατεπείγον γεγονός, για να συμπράξει ο Δήμος με το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και να προχωρήσει αμέσως η αποκατάσταση της γέφυρας, με τη συμμετοχή και της Εγνατίας Α.Ε.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ.

Για μήνες, οδηγοί και κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών της πόλης υπέφεραν από την εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Βάσσου.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την προηγούμενη και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, που συζητούσαν για… στρατιωτικές γέφυρες και… “μπαλκόνια” …

Αναγκάστηκαν όμως να μας ακούσουν τελικά και να προχωρήσουν στην αμφιδρόμηση, αλλά επέλεξαν τελικά να… καθυστερήσουν περισσότερο γκρεμίζοντας το τοιχίο του Κάτω Νοσοκομείου!

Ασχολήθηκαν περισσότερο με το τοιχίο και λιγότερο με τον δρόμο (!), έκαναν 2 χρόνια να τον τελειώσουν, ξόδεψαν 300.000 ευρώ περίπου (!) και μείωσαν την αξία του παραλιακού οικοπέδου, που υποτίθεται ότι θέλουν να αξιοποιηθεί!

Και με την πεσμένη γέφυρα τι; Τι έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου; Απολύτως τίποτα!

Κάθε χρόνο ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοινώνει ότι οι μελέτες “ΘΑ γίνουν” σε… τρία χρόνια…

Πώς να βρει όμως λύση ο Δήμαρχος Καβάλας, όταν ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος και εξίσου υπεύθυνος για την πτώση της γέφυρας;

Εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση, όπως δώσαμε με την αμφιδρόμηση.

Γιατί εμείς θέλαμε εξαρχής τον Δήμο μέρος της λύσης, όταν οι άλλοι “κρύφτηκαν”.

Γιατί θέλoυμε να μπορούμε να διεκδικήσουμε και να επιταχύνουμε την όποια λύση στο θέμα της γέφυρας.

Ωστόσο, η οριστική λύση είναι μία: η Καβάλα και οι Φίλιπποι να αλλάξουν σελίδα!

Να αποκτήσουν μία νέα Δημοτική Αρχή, που θα έχει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να δώσει λύσεις από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα προβλήματα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑