Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 10th, 2023 | by fileto

0

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κατά Στυλιανίδη για το ΔΙΠΑΕ…

ΟΤΑΝ ΣΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ… Ή ΒΡΗΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΘΡΟ…

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής με αφορμή τη σχετική συζήτηση που ξεκίνησε με την τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Βουλή για ένταξη των τμημάτων της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης διατυπώθηκε, δια του βουλευτή Κομοτηνής κ. Στυλιανίδη, η πρόθεση να ενταχθούν στο ΔΠΘ τα τμήματα της Καβάλας και Δράμας του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ) με στόχο, όπως ο ίδιος ανέφερε, να καταστεί το ΔΠΘ το 3 ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει το θέμα αυτό καθώς μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν και μάλιστα τελευταία φορά μερικούς μήνες πριν τις εκλογές όταν ο κ. Μητσοτάκης και η τότε Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως είχαν βρεθεί στην Κομοτηνή. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη προσπάθεια να «κοντύνει» το Διεθνές Πανεπιστήμιο με την αποκοπή των Τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας και να «μεγαλώσει» αντίστοιχα το ΔΠΘ χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με τα ίδια τα Τμήματα, τις πρυτανικές αρχές του ΔΙΠΑΕ αλλά και την κοινωνία των πόλεων.

Πρόσφατα μάλιστα ο νέος Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ κ. Αγγελόπουλος εκφράσθηκε ενάντια σ’ αυτόν τον σχεδιασμό και δήλωσε ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΔΙΠΑΕ. Κατ’ ανάλογο τρόπο απορρίπτει κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό και ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου εκτιμώντας ότι αυτό που προέχει είναι η ενδυνάμωση του ΔΙΠΑΕ με ανθρώπους και πόρους και όχι η αποψίλωσή του.

Εμείς στηρίζουμε το ΔΙΠΑΕ και τα Τμήματά του στην Καβάλα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι αρρυθμίες στη λειτουργία του και ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας θα βρει το δρόμο της και τη θέση που της ανήκει.

Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των βουλευτών του νομού για το ζήτημα αυτό; Υιοθετούν το σενάριο της ένταξης στο ΔΠΘ; Γιατί κρύβονται τόσο καιρό»;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑