Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 22nd, 2023 | by fileto

0

Θοδωρής Περεντίδης: Είναι απαράδεκτοι ως το μεδούλι

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΜΘ στις περιφερειακές εκλογές Θοδωρής Περεντίδης

Βλέποντας την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο την περιφέρεια ΑΝΜΘ, σχετικά με τις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη, άστραψε και βρόντηξε!ΕΠΕΙΓΟΝ!

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τους κατοίκους των περιοχών των δήμων Αλεξανδρούπολης & Σουφλίου που διαθέτουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) και οι οικισμοί τους ή άλλες εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν από την εκδήλωση πυρκαγιάς να συνδράμουν άμεσα υπό της οδηγίες της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στις εν λόγω περιοχές για την προστασία τους.

Το κόστος των καυσίμων για τις παραπάνω ενέργειες θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά.

Η δήλωση του Θοδωρή Περεντίδη:”Λόγια πολλά δεν έχουμε. Ένα σχόλιο μόνο. Είναι αδιανόητα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να περιμένει ολόκληρη συγκροτημένη πολιτεία και περιφερειακή διοίκηση από τους αγρότες να αναλάβουν τεράστιας σημασίας αντιπυρικο έργο! (που ούτως ή άλλως το έκαναν.) Ουσιαστικά μας δηλώνουν ότι είναι ανίκανοι και άχρηστοι πολιτικά και διοικητικά και θα πρέπει να μας αδειάσουν την γωνιά άρον άρον. Καλουν τους αγρότες να φτιάξουν αντιπυρικες ζώνες και να συνδράμουν με τα μηχανήματα τους, και μάλιστα σαν φάρσα, να φέρουν λέει και τα παραστατικά από τα καύσιμα για να πληρωθούν. Λοιπόν η απουσία οργανωμένης δασοπροστασίας, αντιπυρικης προετοιμασίας σε αστικό και δασικό περιβάλλον, η παντελής έλλειψη οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης πυρκαγιών μας έχει στοιχίσει τις ζωές μας τις ίδιες. Τέλος. Είναι απαράδεκτοι. Απαράδεκτοι ως το μεδούλι.* να μας πούνε τι έχει αλλάξει από πέρυσι σχετικά με τις υδροδεξαμενές, με τα μηχανήματα που θα έφτιαχναν αντιπυρικες ζώνες στα χωριά και τα δάση, με την επιχειρησιακή ετοιμότητα που δήθεν φέτος θα ήτανε καλύτερη, με την υποστελέχωση της (δασο)πυροσβεστικής υπηρεσίας με χίλια δύο ακόμη που μας πέθαναν να μας λένε ότι κάηκαν μόνο λίγα στρέμματα πέρυσι να μην ανησυχούμε.”


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑